Băiatul lu’ tata! Fiul lui Liviu Dragnea a primit subvenții de peste 3 milioane de euro pentru ferma de porci de la Salcia

Băiatul lu’ tata! Fiul lui Liviu Dragnea a primit subvenții de peste 3 milioane de euro pentru ferma de porci de la Salcia


Ferma de porci deţinută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat subvenţii de la Uniunea Europeană în valoare de peste 3.000.000 de euro în ultimii trei ani, după cum rezultă din datele furnizate de Agenţia pentru Plăti şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Ştefan Valentin Dragnea a preluat ferma Salcia în aprilie 2014, astfel încât doar sumele încasate în 2013, circa 700 de mii de euro, nu se pun în contul fiului lui Dragnea.

 

Ferma de porci a primit din fonduri UE şi o mică parte din bugetul naţional cele peste patru milioane de euro, conform datelor obţinute de Hotnews, de la Agenţia pentru Plăti şi Intervenţii în Agricultură (APIA) pentru următoarele investiţii: îmbunătăţirea spaţiilor de cazare a animalelor, iluminarea saivanelor, reducerea noxelor, corectarea nivelului nitriţilor şi nitraţilor din apă şi compensaţii petru embargo-ul cu Rusia.

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, se arată un promotor al tot ce este românesc şi atacă uneori direct reglemantările impuse de la Bruxelles. Fiul său cumpără porci din Olanda şi Germania la 25 de kilograme. Porcii sunt apoi îngrăşaţi intensiv cu concentrate de cei 150-200 de muncitori plătiţi cu maximum salariul minim pe economie. Carnea porcilor cumpăraţi din UE şi îngrăşaţi în comuna Salcia sunt vânduţi pe piaţa românească, inclusiv prin Mega Image, conform datelor de pe site-ul Romcip. În final, ferma beneficiază de subvenţiile UE.

 

Pentru miile de porci din rasele Duroc şi Pietrain importaţi de Romcip SA (4.000 de capete erau doar săptămâna trecută), fermă a primit pentru perioada 2013-2016 ajutoare în cuantum de 4.068.974 de euro, aşa cum reseie din datele prezentate de APIA.

 

Liviu Dragnea a propus în campanie creşterea subvenţiei la porci iar imediat după alegeri, Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă care prevede acordarea a 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete. Pe de altă parte, mai mulţi parlamentari PSD au depus în urmă cu o lună, la Senat, un proiect de lege de aprobare a „Programului carne de porc în ferme româneşti" prin care se acordă scheme de ajutor de stat producătorilor de carne de porc. Programul prevede că se acordă ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate.

 

Ştefan Valentin Dragnea a devenit patron al Romcip SA Salcia în aprilie 2014 în schimbul unui aport de capital de 50 de lei şi a unei achiziţii de acţiuni de 450 de lei în cadrul srl-ului Ludikon System, societate care este acţionar cu 99,84% în cadrul fermelor de suine. Cum finanţările europene se încasează cu un an întârziere, rezultă că familia lui Dragnea a primit subvenţii şi ajutoare europene destinate Romcip pentru perioada 2013-2017.

 

Între noiembrie 2009 şi ianuarie 2014, Romcip a fost deţinut de Petre Pitiş, director şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tel Drum, companie de construcţii despre care Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman, susţine că este controlată de Liviu Dragnea prin intermediul unor paravane, trei foşti colegi de liceu.

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top