fbpx
 
Cum arată Marea Moschee ce va fi construită în buricul Bucureștiului. Va avea 1.500 de locuri

Cum arată Marea Moschee ce va fi construită în buricul Bucureștiului. Va avea 1.500 de locuri


Proiectul Marii Moschei ce va fi construită la Bucureşti a fost postat pe site-ul autorităţii afacerilor religioase din Turcia.

 

Moscheea se va construi în centrul Bucureştiului şi va avea o capacitate de 1.500 de locuri, scrie fundaţia turcă Diyanet, care adăugă că aceasta încă este în faza de proiectare

 

Moscheea şi complexul care o înconjoară vor fi alcătuite din: salon multifuncţional, bibliotecă, săli de conferinţe, cantină, locuinţe de serviciu, camere pentru oaspeţi, local pentru tineri şi centru fitness.

 

Se preconizează că proiectul va fi finalizat în 2017 finalizat şi construcţia va începe tot anul acesta.

 

 

Primăria Sectorului 1 a eliberat, în dată de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30.

 

Primăria sectorului 1 a condiţionat eliberarea autorizaţiei de construire pentru lăcaşul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Muftiatul Cultului Musulman din România a depus, în dată de 26 ianuarie 2016, la Primăria Sectorului 1, documentaţia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapă premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire.

 

 

Pe 27 mai 2015, Guvernul României a dat printr-o Hotărâre circa 11.000 mp către Muftiatul Cultului Musulman din România pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expoziţiei 22-30. 

 

Bulevardul Expoziţiei se afla lângă Casa Presei - Romexpo, la câteva minute de bd. Kiseleff şi Parcul Herăstrău, printre cele mai exclusiviste şi mai scumpe zone din Capitală. În această arteră se află zeci de hectare de teren liber, păstrate iniţial ca rezervă de teren pentru eventuala extindere a Romexpo, terenuri ce au ajuns apoi în proprietatea RA-APPS şi care au fost fie retrocedate în compensare, fie date în folosinţă unor organizaţii.

 

 

În această zonă se află terenul dat în folosinţă gratuită de Guvern pentru construirea unei moschei lângă care ar urma să se construiască şi sediul Marii Loji Naţionale din România.

 

Astfel, în ultimii 10 ani, în zonă au apărut mai multe proiecte imobiliare, Primăria Capitalei dând undă verde multor dintre ele: clădiri de birouri cu înălţimi cuprinse între patru şi 24 de etaje, o grădiniţă, un hotel de 10 etaje.

 

(Sursa: Hotnews.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30