fbpx
 
AGRALIM 2017 – cel mai mare târg agricol din Regiunea de Nord-Est, continuă sub umbrela Clusterului „Agro Ferma”

AGRALIM 2017 – cel mai mare târg agricol din Regiunea de Nord-Est, continuă sub umbrela Clusterului „Agro Ferma”


23 dintre cei mai importanți jucători din agricultura Regiunii de Nord-Est, cu afaceri cumulate de peste  37 de milioane de euro și pentru care lucrează aproape 1.000 de angajați, s-au reunit sub „umbrela” Clusterului „Agro Ferma”. Împreună vor organiza în perioada 21-24 septembrie Târgul pentru Fermieri AGRALIM, cel mai amplu spectacol de tehnica agrară și demonstrații din Estul țării.  Membrii fondatori ai Clusterului „Agro Ferma au în exploatare peste 20.000 de hectare de teren agricol și cresc aproximativ 200.000 de animale.

 

AGRALIM 2017 își va deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, în Parcul agroindustrial TransAgropolis din comuna Lețcani (județul Iași), situat la drumul european E583.

 

Fermierii, asociațiile agricole, companiile, specialiștii din domeniu și publicul larg sunt invitați la o ediție specială a celui mai apreciat târg agricol din Moldova, ediție ce marchează o nouă etapă a dezvoltării economice a sectorului agricol din regiune.


În 2017, AGRALIM se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma”, în cel mai mare „Parc Agricol” din Romania, dezvoltat în jurul centrului TransAgrapolis.

 

Fondat ca asociație de către cei mai mari antreprenori agricoli din regiune alături de Consiliul Judetean Iași, instituții de învățamânt și cercetare, firme de consultanță și servicii, Clusterul „Agro Ferma“ este primul centru integrat de servicii și productie pentru agricultură din România cu profil mixt agricol – zootehnic – horticol.

 

Clusterul va furniza sprijin şi consultanță pentru inovare și servicii, va ajuta companiile să acceseze și să integreze „know-how” şi tehnologii noi dar și să comercializeze propriile cunoştinţe şi produse. De asemenea, Clusterul va prelua administrarea și dezvoltarea celui mai mare „Parc Agricol” din România - Parcul agroindustrial TransAgropolis.

 

 

Devenind evenimentul fanion al Clusterului Agro Ferma, AGRALIM se îmbogățește cu noi oportunități  de sprijin pentru fermierii din regiune, pe cele trei direcții consacrate: soluții tehnice integrate pentru fermieri, consultanță tehnică și financiară, informații și acces la ultimele noutăți.

 

Fermierii vor putea, împreună, să acceseze mai facil fonduri europene, atât de necesare pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate. Prin această asociere, firmele din agricultura regională vor putea să își promoveze mult mai bine serviciile și produsele” afirmă Ion Nechifor, Președintele Asociației Moldoovis, unul din membri fondatori ai clusterului.

 

Anul acesta AGRALIM va oferi participanților și vizitatorilor un program interesant și dens, care va include conferințe, forumuri și întâlniri cu lideri, decidenți, specialiști agronomi, reprezentanți ai unor companii de prestigiu și potențiali parteneri de afaceri, din sectorul agricol.

 

Nu vor lipsi deja tradiționalele prezentări și demonstrații cu utilaje agricole, vizitarea platformei, drive test de manevrare a tractoarelor, academia mecanizatorilor și o memorabilă petrecere câmpenească.

 

Inscrierile pentru această ediție sunt în desfășurare.  Ediția din 2017 va avea un număr limitat de spații de expunere, iar alocarea acestora se face în ordinea înscrierilor. Cei interesați de rezervarea unui spațiu trebuie să contacteze organizatorii la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., telefon 0751.111.601

 

Clusterul Agro Ferma

La inițiativa Clubului Fermierilor Agralim și cu sprijinul ABplus Events, a fost înființat Clusterul Regional AGRO FERMA, în luna mai 2017, o asociație care se dezvoltă permanent prin integrarea de noi membri.

 

În total, este vorba de 31 membri fondatori, printre care Consiliul Judeţean Iaşi, Consiliul Local Leţcani, Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Dancu din Iaşi, Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău, Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iaşi, Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Moldoovis” Botoşani, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei, Liceul Tehnologic Agricol„Mihail Kogălniceanu” Miroslava şi un număr de 15 societăţi comerciale cu profil agricol. 

 

Asociaţia are ca scop asigurarea unui cadru eficient de cooperare între membrii săi pentru creşterea competitivității economice în domeniul agricol la nivel regional, reprezentarea intereselor acestora faţă de terţi şi creşterea capacităţii de implementare a politicilor agricole şi industriale europene, inclusiv utilizarea eficientă a fondurilor nerambursabile precum şi a altor surse de finanţare. 

 

Companiile care fac parte din Clusterul Regional AGRO FERMA derulează împreună afaceri de peste 37 de milioane de euro și au în total aproape 1.000 de angajați, iar cumulat, marii fermieri care fac parte din această asociație, au în exploatare peste 20.000 de hectare de teren agricol și cresc aproximativ 200.000 de animale. Mandatul de Președinte al Clusterului a fost încredințat domnului Florin Mindirigiu, directorul Târgului pentru fermieri AGRALIM.

 

AGRALIM

Târgul pentru Fermieri AGRALIM este cea mai importantă manifestare din Regiunea de Nord-Est, organizată de compania ABplus Events. La târg, fermierii, producătorii, antreprenorii, cercetătorii şi specialiştii din judeţele din Nord-Estul ţării au șansa de a se familiariza cu cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.

 

Obiectivele majore ale evenimentului sunt stimularea dezvoltării practicilor agricole, încurajarea investițiilor în domeniul agricol și facilitarea întâlnirii și dialogului dintre fermieri, specialiști, antreprenori și consultanții agricoli. Organizat în aer liber, pe o suprafață de 10 hectare, AGRALIM permite organizarea unui adevărat spectacol de tehnică agricolă, cu zone de demonstrații live cu utilaje agricole de lucrare a solului, precum și un poligon special amenajat pentru testarea abilităților fermierilor în manevrarea tractoarelor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30