Clusterul AgroFerma – primul Catalog al Procesatorilor Agricoli din Regiunea de Nord-Est

Clusterul AgroFerma – primul Catalog al Procesatorilor Agricoli din Regiunea de Nord-Est


Procesatorii agricoli din Regiunea de Nord-Est vor fi promovați la nivel național și internațional, prin intermediul Catalogului realizat de Clusterul AgroFerma. Acesta va reprezenta o bază de date complexă a produselor alimentare locale de diferite categorii, menită să crească expunerea acestora.

 

Încă din primul an de la înființare, Clusterul AgroFerma concretizează deja câteva inițiative majore de susținere a agricultorilor locali, pentru a le crește competitivitatea și productivitatea.

 

Clusterul este manifestarea solidarității dintre fermierii din regiune, deoarece numai implicarea noastră va ajuta la dezvoltarea zonei. În condițiile în care nu există o strategie de țară care să ajute fermierii, este imperativ să fim uniți”, a declarat domnul Liviu Bălănici, Președintele Panifcom și membru fondator al Clusterului AgroFerma.

 

Conceptul Catalogului va fi prezentat la conferința „Marketingul Produselor Agricole”, pe 23 septembrie, ce va avea loc în cadrul Târgului AGRALIM 2017 (21-24 septembrie,  în Parcul agroindustrial TransAgropolis din comuna Lețcani, situat la drumul european E583).

 

Catalogul este gândit astfel încât să pună în valoare calitatea, diversitatea și disponibilitatea produselor locale. Astfel, va conține și specificații legate de capacitatea de producție, modalitățile de ambalare, locurile de unde pot fi achiziționate produsele etc.

 

Catalogul procesatorilor locali nu este singura premieră pe care Clusterul AgroFerma o aduce la ediția din acest an a Târgului pentru fermieri AGRALIM. Vom avea rezervată o zona de prezentare și degustare a produselor agricole locale, unde vom organiza prima degustare oficială realizată de specialiștii din cadrul Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați. Produsele care vor atrage atenția degustătorilor și specialiștilor în marketing prin modul de prezentare și ambalare vor primi diplome de recunoaștere a calității”, au dezvăluit organizatorii AGRALIM.  


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top