fbpx
Print this page
Târg de Ucenicie la Agralim 2017

Târg de Ucenicie la Agralim 2017


Sub deviza „Reînviem ucenicia”, organizatorii AGRALIM ajută tinerii absolvenți, dar și pe cei care încă studiază în Liceele cu profil agricol din Iasi, să beneficieze de ofertele de angajare sau de programele de ucenicie propuse de marii fermieri din județ.

 

Evenimentul se va bucura de prezența doamnei Gabriela Vasilache, director AJOFM Iași care va prezenta beneficiile pentru angajați și angajatori ale noii legi.

 

Târgul de Ucenicie în Agricultură, care se va desfășura duminică, 24 septembrie, între orele 14.00 – 18.00, vine într-un moment foarte oportun, având în vedere că începând din luna iunie a acestui an, prin Legea Uceniciei, statul român oferă companiilor și fermierilor care angajează ucenici o sumă de 1.125 lei/lună (net), echivalentul în lei a 250 euro/lună, pe perioada derulării contractului (între unul și trei ani).

 

Această facilitate este menită să relanseze practica uceniciei și să stimuleze angajatorii să ofere locuri de muncă tinerilor fără experiență și în căutare de formare profesională, în condițiile în care numărul contractelor de ucenicie și de stagiu în 2016 a  fost descurajant.

 

Organizatorii au primit cereri de angajare ucenici sau si stagiari pentru posturi de: ingrijitori vaci si vitei;Insamantator animale, mulgator, tehnician zootehnist, mecanizator in zootehnie si posturi in domeniul vegetal privind pregatirea terenurilor; pregatirea patului germinativ; insamantare;urmarirea stagiului de vegetatie a culturilor, aplicarea tratamentelor, procesul de recoltare, mecanizare - mentenanta parcului de utilaje, conditionarea si pastrarea produselor agricole.

 

AGRALIM 2017 se va încheia deci cu acest eveniment care își propune să îmbunătățească perspectivele uneia dintre resursele cele mai importante ale regiunii – forța de muncă tânără.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare