fbpx
Șeful CIA: Coreea de Nord va fi capabilă în câteva luni, de un atac nuclear

Șeful CIA: Coreea de Nord va fi capabilă în câteva luni, de un atac nuclear


Phenianul are putea avea peste câteva luni capacitatea nucleară necesară pentru a iniția o lovitură balistică asupra Statelor Unite, susține directorul CIA, Mike Pompeo.

 

Șeful CIA a discutat despre amenințarea nucleară a Coreei de Nord la un forum de securitate națională organizat la Washington.

 

„Ei sunt suficient de aproape acum de dezvoltarea capacității lor nucleare, încât din perspectiva politicii Statelor Unite ar trebui să ne comportăm, în acest moment, ca și când și-ar fi atins obiectivele”, a afirmat Mike Pompeo, citat de cotidianul The Guardian.

 

Oficialul CIA a ținut să sublinieze, însă, că există o diferență între a avea tehnica necesară pentru a trimite o rachetă nucleară și a avea infrastructura capabilă să declanșeze un întreg arsenal de focoase.

 

Pompeo a mai spus că activitatea serviciilor de informații în problema nord-coreeană a fost imperfectă, „iar când discutăm despre acest interval de câteva luni, capacitatea noastră a de înțelege (ce implică – n.r.) la un nivel detaliat este într-un anumit sens irelevantă”.

 

„Toți vrem să rezolvăm această problemă” fără a recurge la măsuri militare, a mai precizat directorul CIA, adăugând că Donald Trump este pregătit să apeleze la soluția armată, dacă va fi nevoie, pentru a se asigura că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un „nu va avea forța să reprezinte un pericol pentru Statele Unite”.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top