Liderii Cataloniei au fost suspendați de Guvernul de la Madrid. Regiunea își păstrează autonomia

Liderii Cataloniei au fost suspendați de Guvernul de la Madrid. Regiunea își păstrează autonomia


Premierul Mariano Rajoy a anunțat măsurile pe care le are în vedere pentru a redobândi controlul asupra Cataloniei, după ce aceasta a organizat ilegal referendumul de independență: liderii regiunii vor fi îndepărtați din funcții și vor fi organizate noi alegeri pentru parlamentul regional.

 

Premierul Mariano Rajoy a anunţat că vor fi suspendaţi din funcţie preşedintele regiuni, liderul separatist Carles Puigdemont şi mai mulţi miniştri acuzaţi că au avut un rol decisiv în încălcarea statului de drept, prin susţinerea unui proces de secesiune.

 

Propunerea de suspendare a conducerii Cataloniei va fi trimisă de Guvern Senatului de la Madrid, care urmează să se pronunţe prin vot vinerea viitoare. Important, Mariano Rajoy a ţinut să precizeze că NU va fi ridicată autonomia Cataloniei.

 

Într-un document justificativ se arată că a existat o răzvrătire sistematică şi conştientă din partea comunităţii autonome Catalonia ai cărei lideri şi-au încălcat deliberat obligaţiile constituţionale prin începerea unui proces de secesiune. Toate acestea au provocat deterioarea situaţiei sociale şi economice în Catalonia, dar şi o fractură în coexistenţa populaţiei, iar condiţiile pentru creşterea economică au fost puse în pericol. Guvernul atrage atenţa că şi turismul a fost afectat, iar în domeniul industrial din regiunea autonomă au scăzut drastic comenzile. Liderii Cataloniei nu au respectat legalitatea pe care se bazează democraţia şi nici interesul general pentru care acţionează legile Spaniei, se mai arată în documentul puterii de la Madrid.

 

Astfel, prin activarea Articolului 155 se urmăresc 4 obiective: restabilirea legalității constituționale și statutare, asigurarea neutralității instituționale, menținerea bunăstării sociale și a creșterii economice și asigurarea drepturilor și libertăților tuturor catalanilor.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top