Case de vânzare la prețul de 1 euro în însorita Sicilie! Care sunt însă condițiile

Case de vânzare la prețul de 1 euro în însorita Sicilie! Care sunt însă condițiile


Autoritățile din Sambuca, un oraș situat pe un deal din Sicilia, au anunțat că doritorii pot cumpără case aici la prețul de 1 euro. Așezarea a pierdut mare parte din populație, locuitorii mutându-se în orașe mai mari, iar cea care a rămas este îmbătrânita. Au rămas în urmă case, care riscă să nu mai rămână în picioare pentru mult timp.

Cine dorește să devină proprietar în zona, prin acest program, trebuie însă să-și ia angajamentul că va renova imobilul (de obicei între 40 - 150 de metri pătrați) într-o perioada de 3 ani, ceea ce va costă cam 15.000 de euro.
În plus, trebuie să depună și 5.000 de euro într-un cont de siguranță. Acești bani îi vor fi returnați îndată ce renovarea e terminată, arată CNN.
Nimeni nu va regretă însă aceste sacrificii, dau asigurări autoritățile locale. Pământul e fertil, zona fiind o rezervație naturală, încărcată de istorie. Plajele sunt superbe, există munți, păduri. Zona este ideală pentru relaxare și deconectarea de tumultul marilor orașe.
Sambuca a fost fondată de vechii greci, dar are și o bogată moștenire arabă, vizibilă mai ales când vine vorba despre lăcașele de cult. De altfel, multe dintre case au o astfel de influență, având curți interioare, arcade, grădini luxuriante, cu portocali și mandarini.
Apoi, mai toate casele sunt conectate la un sistem de coridoare subterane, pentru care orașul e renumit.
Sambuca este renumită și pentru vinul care se face aici de pe vremea vechilor greci. Podgoriile ocupă mari porțiuni de sol, întinzându-se până la mare. În zilele însorite se vede în zare chiar vulcanul Etna. Deja 10 case au fost vândute cu ajutorul acestui program, cumpărătorii fiind, în marea lor majoritate, străini. Cei mai interesați par elvețienii, francezii și spaniolii..


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top