fbpx
 
Rochii Dior, vedetele unei expoziții la Londra

Rochii Dior, vedetele unei expoziții la Londra


Mai multe creaţii vestimentare ale designerului Christian Dior care au ajuns pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă, precum rochia purtată de prinţesa Margaret la cea de-a 21-a aniversare a ei şi cea purtată de actriţa Jennifer Lawrence pe covorul roşu în seara când a câştigat premiul Oscar, sunt vedetele unei expoziţii organizate la Londra şi dedicate renumitei case de modă franceze, informează Reuters.

Expoziţia "Christian Dior: Designer of Dreams" ("Christian Dior: Designerul Viselor"), ce include şi accesorii, schiţe şi sticluţe de parfum, prezintă istoria acestui brand de lux înfiinţat de designerul francez în 1946 şi care a rămas până în zilele noastre o întruchipare a creaţiilor haute couture.

Peste 500 de loturi vor fi expuse la Victoria & Albert Museum din Londra începând din 2 februarie.

Una dintre primele creaţii ale casei Dior este renumitul "costum de bar" - o jachetă albă şi mulată pe talie, asortată cu o rochie plisată neagră. Acea creaţie vestimentară, realizată în 1947, a revoluţionat moda feminină şi a fost supranumită "Noul Look al casei Dior".

 

Un alt articol celebru din această expoziţie este vaporoasa rochie din mătase cu corset şi paiete aurii pe care Christian Dior a creat-o pentru prinţesa Margaret a Marii Britanii în 1951. Sora suveranei britanice a purtat acea rochie în timp ce a pozat pentru portretul ei oficial realizat în ziua când a împlinit vârsta de 21 de ani.

Simpatia pe care Christian Dior o avea faţă de Marea Britanie - unde a organizat mai multe prezentări de modă - este de asemenea explorată în această expoziţie.

Christian Dior a murit în 1957, la vârsta de 52 de ani. Tânărul Yves Saint Laurent a preluat funcţia de director de creaţie al casei Dior şi a fost urmat apoi de alţi designeri de succes, precum Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons şi Maria Grazia Chiuri - care deţine această titulatură din anul 2016.

Creaţiile acestor designeri, purtate de celebrităţi şi membre ale unor case regale, sunt prezentate alături de rochii realizate de fondatorul casei franceze, rămânând loiale stilului şi surselor de inspiraţie ale acestuia. Sursa AGERPRES


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: