fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Investiție importantă: Furnizorul de cabluri pentru Tesla, Jaguar, Mercedes și BMW își face fabrică la Miroslava

Investiție importantă: Furnizorul de cabluri pentru Tesla, Jaguar, Mercedes și BMW își face fabrică la Miroslava


Un producător german de echipamente electrice care furnizează cabluri de încărcare pentru Tesla investește peste 10 milioane de euro într-o fabrică de lângă Iași. Acolo se vor produce cabluri de încărcare pentru mașinile electrice iar pentru asta, firma germană a primit deja un ajutor de la statul român în valoare de 3,7 milioane de euro.

Fabrica companiei Mennekes Electric S.R.L va fi amplasată în parcul industrial 2 din Miroslava, la 6 kilometri de municipiul Iaşi, relatează zf.ro.

Germanii au intrat pe piaţa locală abia anul trecut, prin înfiinţarea la Cluj-Napoca în luna decembrie a companiei Mennekes Electric S.R.L.

Firma subsidiară românească a companiei Mennekes a fost înființată anul trecut, în Cluj napoca, pentru că acolo voiau inițiat să-și ridice fabrica. Au migrat însă la Iași, din cauza condițiilor mai avantajoase

„Din informaţiile mele, Mennekes a negociat şi cu cei de la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca pentru această investiţie, însă pentru germani a contat mult să găsească şi forţa de muncă necesară, cred că acesta a fost punctul forte pentru care au ales parcul industrial din Miroslava”, a explicat Dorel Codină, directorul executiv al Miroslava Industrial Parc. Compania germană vinde cablurile către Tesla, Jaguar, Mercedes, BMW.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top