Franţa: Extrema dreaptă pe primul loc în sondaje. Alegerile europene devin un duel Le Pen-Macron

Franţa: Extrema dreaptă pe primul loc în sondaje. Alegerile europene devin un duel Le Pen-Macron


Cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare europene din Franţa, sondajele de opinie au arătat o creştere a sprijinului pentru candidaţii partidului de extremă dreapta al Marinei Le Pen, cât şi pentru candidaţii partidului preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit Reuters.

În ceea ce priveşte intenţia de vot, Adunarea Naţională a Marinei Le Pen s-a menţinut în frunte, potrivit sondjului realizat de OpinionWay pentru ziarul Les Echos publicat joi, înregistrând o creştere a procentajului şi ajungând la 25%.

Partidul lui Macron, La Republique en Marche, a obţinut 23%, după ce, săptămâna trecută avea 21%.

Creşterea sprijinului pentru partidele lui Le Pen şi Macron are loc în detrimentul unor grupuri mai mici, precum partidul tradiţional de centru-dreapta Republicanii, care a pierdut un punct procentual şi s-a situat la nivelul de 13%.

Macron, care s-a aflat în campanie în ultimele zile, a descris alegerile europene ca fiind o bătălie între naţionaliştii anti-imigraţie şi progresiştii pro-europeni.

Candidaţii celor două partide care au dominat anterior - de centru-stânga şi de centru-dreapta - au înregistrat pierderi, în condiţiile în care candidaţii socialiştilor, care s-au aflat la putere până în 2017, au obţinut doar 6% dintre voturi, potrivit sondajului.

Interesul în campania electorală europeană se intensifică în ultimele zile înaintea votului, a arătat sondajul, sugerând totodată că prezenţa la vot ar putea fi chiar mai mare în Franţa decât în timpul alegerilor din 2014.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top