fbpx
Print this page
Au făcut-o! Consilierii locali PSD, PMP și ALDE au votat Academia de fotbal pentru juniori a lui Chirica: 75% din bani merg la seniori

Au făcut-o! Consilierii locali PSD, PMP și ALDE au votat Academia de fotbal pentru juniori a lui Chirica: 75% din bani merg la seniori


Municipalitatea ieșeană va înființa o academie de fotbal pentru juniori. O decizie finală în acest sens a fost luată vineri, 26 iulie, în cadrul ședinței de Consiliu Local. Consilierii PSD, ALDE și PMP au votat „in corpore” proiectul. Totul este, de fapt, o inginerie țintită să plătească salariile și deplasările fotbaliștilor de la Politehnica.

Proiectul votat de aleșii locali poartă numele de „Centrul de Copii și Juniori CCJ - ACADEMIA POLITEHNICA IAȘI”, fiind depus de Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași - Centrul de Copii și Juniori - Academia Politehnica Iași.

Finanțarea ar urma să fie asigurată în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Scopul declarat al proiectului este de a asigura continuitate în pregătire și competiție a juniorilor fotbaliști ieșeni care sunt vizați a fi promovați în lotul echipei Politehnica Iași. Obiectivele sunt pregătirea tinerilor ieșeni la un nivel superior de performanță, promovarea a patru - cinci jucători anual la echipa fanion a orașului, Politehnica Iași, și clasarea în primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori.

Suma care ar urma să fie alocată de municipalitate în acest sens este de două milioane de lei.

O parte din fondurile rezervate proiectului pentru juniori este, de fapt, o formă mascată de a asigura deplasările echipei mari. Găselnița pentru asigurarea finanțării este de-a dreptul hilară: jucătorii Politehnicii vor fi plătiți pentru „mentoring” pe drepturi de autor. Deplasările juniorilor la „școală de vară și team-buildinguri de mentoring” corespund la virgulă cu meciurile din deplasare ale echipei mari.

Cu acești bani, Academia Politehnica Iași ar urma să organizeze o școală de vară în perioada august - septembrie în Voluntari, București, Mediaș și Constanța, tinerii selectați urmând a beneficia de un program de mentorat din partea seniorilor. De asemenea, în perioada septembrie - noiembrie, ar urma să fie organizate team building-uri creative și de pregătire pentru seniori - copii în București, Craiova, Târgoviște și Sibiu.

În realitate, grosul fondurilor – 1,5 milioane de lei – se duce în bonusuri pentru jucătorii de la echipa mare, echipă care trece prin dificultăți financiare. Centrul va funcționa în cadrul Asociației care administrează destinele echipei de fotbal de Liga I.

„Nu am susţinut acest proiect de hotărâre pentru că, din păcate, nu este vorba despre a sprijini o Academie de fotbal, ci, printr-un paravan, s-au acordat 2 milioane lei echipei de seniori a Politehnicii Iaşi. Este un proiect la limita legii, pentru că legislaţia europeană şi Consiliul Concurenţei interzic autorităţilor locale să vireze fonduri către cluburi care au venituri din activitatea economică mai mari de 20%“, a comentat consilierul liberal Răzvan Timofciuc, conform „Ziarul de Iași”.

Managementul Academiei este asigurat de Nucu Antohi - director general, care este și coordonatorul proiectului, Vasile Simionaș - director scouting, Adrian Kereszy - director tehnic și Cezar Honceriu - preparator fizic

Article image
Primarul Mihai Chirica păcălește un întreg oraș: se laudă că investește într-o Academie de fotbal pentru juniori, în timp ce totul este, de fapt, o inginerie țintită să plătească salariile și deplasările fotbaliștilor de la Politehnica. Este și ipocrizie și deturnare de fonduri.
Autor Iulian Mofteescu Anchete 24 Iulie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare