fbpx
 
Klaus Iohannis: „Nu accept nicio propunere de remaniere a Guvernului”

Klaus Iohannis: „Nu accept nicio propunere de remaniere a Guvernului”


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

„În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

„Aşadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier. Resping propunerea pentru ministrul justiţiei. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD şi ALDE de a destructura justiţia, de a opri lupta anticorupţie şi de a baroniza total România.

PSD şi ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituţiilor şi nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor şi în care cred şi eu”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

„Resping propunerea pentru Ministerul Educaţiei. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educaţia – zona în care nu avem nevoie de soluţii ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă şi nici nu este în stare să le facă. Resping propunerea pentru funcţia de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care îşi consolidează statul de drept şi valorile democratice, şi nu pot accepta propuneri contrare acestei direcţii”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a mai afirmat că România are nevoie de o schimbare autentică, iar votul românilor din 26 mai îi dă legitimitatea să se opună propunerilor PSD.

„România are nevoie de o schimbare autentică şi profundă, pentru a reseta statul, pentru a repara ce s-a stricat în aceşti ani şi pentru a pregăti o nouă guvernare care de data aceasta să lupte pentru români. Votul din 26 mai îmi dă legitimitatea de a mă opune explicit propunerilor pe care PSD le face, aşa cum am făcut-o în repetate rânduri. Mă voi opune în continuare încercărilor PSD de a deraia România de pe direcţia corectă”, a explicat Klaus Iohannis.

În schimb, preşedintele României nu a precizat nimic despre interimarii propuşi de Viorica Dăncilă la portofoliile deţinute de ALDE, după ieşirea partidului de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis şeful statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Şeful Executivului a transmis, marţi, propunerile de miniştrii interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

 

Sursa: Mediafax

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: