Au demarat lucrările de construcție la proiectul Mall Moldova, cel mai mare centru comercial din provincie

Au demarat lucrările de construcție la proiectul Mall Moldova, cel mai mare centru comercial din provincie

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital începe lucrările pentru proiectul Mall Moldova. La finalul lucrărilor va avea 100.000 de metri pătraţi şi va fi cel mai mare centru comercial din Moldova, al doilea mall ca mărime din ţară, după cel din Băneasa.

În cadrul unei ceremonii de începere a lucrărilor organizată joi, 3 octombrie, la Iași, echipei Prime Kapital i s-au alăturat reprezentanți ai autorităților locale, oameni de afaceri, membri ai presei și părintele Vicar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Marian Timofte.

Cu peste 100.000 de metri pătrați închiriabili, Mall Moldova va reuni majoritatea mărcilor de renume în mai mult de 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour modern și peste 15.000 de metri pătrați destinați petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX și 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) și 3.000 de locuri de parcare. Durata estimată a construcției este de 18 luni. Suprafața închiriabilă: 100.000 mp.

Clădirile care vor fi ridicate în zona complexului ERA, vor fi înalte cât un bloc cu minimum opt etaje.

În primul rând, vor fi construite patru noi clădiri, iar două dintre acestea vor avea o înălțime maximă de 30 metri, ceea ce înseamnă un bloc cu demisol, parter, opt etaje și un etaj parțial (casa liftului)

Clădirile de 30 metri ce cuprind și zona cinematografului vor fi construite în extinderea actualului complex (în față, spre calea ferată), în condițiile în care clădirea existentă își va păstra actuala înălțime (13 metri). Alte două clădiri, de 20 metri, vor fi construite de-o parte și de alta a magazinului Praktiker.

„Alături de Silk District, amplul proiect de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris, Mall Moldova întărește angajamentul Prime Kapital în dezvoltarea economică a orașului și județului Iași precum și în creșterea calității vieții membrilor acestei comunități prin atragerea și reținerea tinerelor generații fără de care dezvoltarea viitoare a Iașului nu ar fi posibilă. Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la dezvoltarea de mii de locuri de muncă și contribuții de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu”, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Investitorii și-au anunțat și intenția de a amenaja un număr de 8.778 de locuri de parcare, iar 3.417 vor fi amenajate la nivelul solului – pe zona dintre cele două fronturi cu clădiri, inclusiv pe spațiile neutilizate astăzi. Alte 5.361 de locuri de parcare vor fi amenajate pe acoperișul clădirilor sau în interiorul acestora, după cum se arată în planul urbanistic zonal aferent investiției.

Mall Moldova este un centru comercial de ultimă generație, cu un design spectaculos. Proiectul este poziționat strategic pe o suprafață totală de 40 de hectare într-o zonă rezidențială în expansiune la intrarea de vest a orașului.

Despre Prime Kapital

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii afacerii activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu și au o reputație excelentă cu privire la calitatea și sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top