fbpx
 
Sursa foto: shutterstock.com Sursa foto: shutterstock.com

DE CE e bine să te masturbezi: Obiceiul considerat subiect TABU, care este benefic pentru sănătate


Masturbarea a fost și este considerată, încă, un subiect tabu și etichetată drept rușinoasă. Masturbarea nu doar că nu afectează sănatatea, dar are efecte benefice dovedite asupra psihicului.

Numeroase cercetări de specialitate arată că este o activitate normală și sigură, care îți permite să îți explorezi singur punctele sensibile ale corpului și să elimini tensiunea sexuală. 

Aceasta nu e practicata, asa cum gresit se poate intelege, doar de catre persoanele care nu au o relatie stabila. Exista multe cupluri care practica masturbarea, chiar pentru a-și “condimenta” viata sexuala si folosesc, pentru un plus de fantezie, un intreg arsenal de jucarii erotice, inclusiv masturbatoare ori articole de masaj. Afla din acest articol si alte motive pentru care sa te masturbezi nu e deloc rusinos si nu ar trebui sa fie nici tabu!

Ce este masturbarea?

Masturbarea este procedeul prin care un individ isi stimuleaza singur organele sexuale, pentru a-si provoca placere. Aceasta autostimulare se poate finaliza chiar si cu orgasm si ajuta la eliberarea tensiunii sexuale.

Studiile arata ca practicarea masturbarii incepe din adolescenta si continua si atunci cand individul este adult si are o viata sexuala activa si regulata.

Potrivit statisticilor, barbatii se masturbeaza mai mult decat femeile, insa cercetari arata ca, atat femeile, cat si barbatii, se masturbeaza indiferent ca au sau nu parteneri stabili.

De ce e bine sa te mastrubezi

  • Eliberarea tensiunii sexuale - atunci cand apelezi la masturbare nu faci altceva decat sa te eliberezi de tensiunea sexuala acumulata. In plus, este o modalitate prin care poti sa iti explorezi, intr-un mod placut, corpul si sa iti descoperi zonele erogene.
  • Imbunatatirea vietii sexuale - masturbarea poate fi facuta individual, atunci cand esti singur, dar poate fi practicata si in cuplu, chiar in timpul partidelor de sex. Provoaca-ti partenerul sau partenera sa se masturbeze in fata ta si poti observa care sunt zonele unde ii place sa fie atins/a, iar la urmatoarea partida de sex vei sti exact pe ce “buton” trebuie sa apesi ca sa provoci o explozie de placere.
  • Mentinerea sanatatii psihice si emotionale - masturbarea este o buna metoda pentru mentinerea unui echilibru psihic si emotional. Mai ales in situatiile in care nu esti intr-o relatie stabila si nici nu esti adepta/ul relatiilor sexuale de o noapte. Sexul este o nevoie fiziologica, iar atunci cand nu ai partener, masturbarea poate fi o solutie la indemana

Dezavantaje ale masturbarii

Chiar daca majoritatea studiilor si cercetarile arata ca masturbarea nu este daunatoare, exista si exceptii de la regula. Unele persoane pot deveni dependente de aceasta modalitate, de a-si provoca placere singure si ar putea ajunge in punctul in care sa isi neglijeze viata sociala.

Specialistii spun ca nu e nimic anormal in a te masturba zilnic, insa atunci cand lipsesti de la serviciu ca sa te masturbezi, nu iesi din casa cu zilele pentru ca esti ocupat sa iti provoci singur orgasm sau te simti vinovat pentru placerea sexuala pe care ti-o provoci, e timpul sa ceri ajutorul unui psiholog sau al unui terapeut.

Concluzia e ca masturbarea e un obicei sanatos si inofensiv, atata timp cat e facut in mod constient.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: