Silk District va contribui la dublarea numărului de angajați în IT și outsourcing din Iași

Silk District va contribui la dublarea numărului de angajați în IT și outsourcing din Iași


Decizia Prime Kapital de a investi 220 de milioane de euro la Iași, în proiectul Silk District, vine și în întâmpinarea cererii crescânde de spații de birouri din Capitala Moldovei, ceea ce va aduce beneficii multiple orașului.

Boom economic

Unul dintre aceste beneficii este că stocul de birouri din Iaşi, care numără în prezent 280.000 mp, se va dubla în următorii cinci ani, ceea ce va duce şi la dublarea numărului de angajaţi din clădirile moderne de birouri, în special în IT şi outsourcing, după cum a declarat zilele trecute, pentru Ziarul Financiar, antreprenorul Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, specializată în închirierea de birouri în oraşele secundare.

Această dublare va face ca aproape 40.000 de oameni să lucreze în IT şi în outsourcing, ceea ce înseamnă unu din zece ieşeni.

„Iaşul suferă o mutaţie”

Cea mai prestigioasă publicație economică din România a menționat că ”În oraşul din Moldova s-au evidenţiat trei jucători mari în sectorul de birouri, şi anume Iulius Group - dezvoltatorul birourilor de lângă mallul Palas, Prime Kapital - care lucrează la proiectul Silk District, şi Tester Group - care are un portofoliu de 30.000 de metri pătraţi de spaţii pentru corporatişti.”

„Aceşti trei mari jucători din zona de office anunţă proiecte de anvergură, care vor dubla practic stocul de birouri în următorii cinci ani. Investiţiile care urmează în birouri variază între o jumătate şi un miliard de euro, dintre care grupul Iulius are circa 200 mil. euro, iar cei de la Prime Kapital – aproape 300 mil. euro“, a mai spus Dan Zaharia care a adăugat că „Sunt trei zone mari în care sunt prezenţi cei trei jucători: zona de vest, care este practic ieşirea principală din oraş spre Moldova, zona centrală şi fosta zonă industrială. Iaşiul suferă o mutaţie. Practic, în lipsa unei legături prin infrastructură rutieră cu Uniunea Europeană, ne folosim de dorinţa oamenilor de a rămâne în oraş, dar şi de faptul că oraşul oferă joburi bine plătite şi specializate.“

Amplasamentul, factor-cheie

Calitatea spațiilor de birouri din cadrul Silk District va constitui un atu în plus pentru Iași pe o piață despre care Dan Zaharia afirmă că este din ce în ce mai competitivă: „Nu ne plac comparaţiile cu Timişoara şi Cluj-Napoca, pentru că echipa concurentă este mult mai mare. Sunt peste 60 de oraşe în Europa Centrală şi de Est, cu potenţial asemănător cu aceste oraşe universitare, în afară de capitale. Un investitor, când vrea să caute un spaţiu pentru birouri, nu se mai uită doar la Iaşi versus Cluj-Napoca, ci se uită şi la Lvov (Ucraina), Skopje (Macedonia), Wroclaw (Polonia), Kosice (Slovacia). Ne dorim să fim un exemplu pentru oraşele din regiune.“ El a mai declarat că „Din ce în ce mai mulţi oameni care vin la interviu cer informaţii despre locaţia sediului, element care spune spune foarte multe despre calitatea şi sănătatea companiei în care vei fi angajat.“

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top