Pandemia de coronavirus ar putea falimenta majoritatea companiilor aeriene până la vară

Pandemia de coronavirus ar putea falimenta majoritatea companiilor aeriene până la vară


Pandemia de coronavirus va falimenta majoritatea companiilor aeriene din lume până la începutul verii dacă guvernele şi industria nu iau măsuri coordonate pentru a evita o asemenea situaţie, a avertizat, luni, o firmă de consultanţă din Australia, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Mulţi operatori aerieni au intrat deja în faliment tehnic sau şi-au încălcat termenele de plată la anumite datorii, a informat Centrul pentru Aviaţie CAPA, una din cele mai mari firme de consultanţă din industrie.

Potrivit acesteia, companiile aeriene îşi consumă rapid rezervele de cash pentru că aeronavele lor sunt blocate la sol, negenerând venituri, iar avioanele care operează cursele programate zboară mai degrabă jumătate goale.

„Este nevoie, acum, de acţiune coordonată din partea guvernelor şi industriei dacă vrem să evităm o catastrofă", a avertizat CAPA.

Firma preconizează că cele mai mari companii aeriene din Statele Unite, China şi Orientul Mijlociu vor supravieţui crizei, cel mai probabil, datorită sprijinului din partea guvernelor naţionale sau graţie unor eforturi făcute de patroni.

Companiile aeriene au fost printre cele mai lovite de răspândirea coronavirusului care efectiv a oprit traficul aerian. Operatori de pe toate continentele ai redus din capacitate, iar unele companii au început să-şi concedieze angajaţii. Industria ar putea pierde 113 miliarde de dolari în venituri în acest an, estima săptămâna trecută Asociaţia internaţională pentru transport aerian.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top