fbpx
 
PUZ-ul pentru Silk District a intrat în dezbatere publică

PUZ-ul pentru Silk District a intrat în dezbatere publică


Una dintre cele mai importante investiții din Iași a intrat în linie dreaptă: pe site-ul Primăriei a fost postat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul Silk District. Pașii următori – votul documentului în Consiliul Local și eliberarea autorizației de construcție – vor conduce la demararea lucrărilor.

Aproape 400.000 mp de construcții

La începutul lunii martie, municipalitatea a postat pe site, la secțiunea ”Proiecte de Hotărâre”, PUZ-ul întocmit de firma PK Ebony SRL pentru ”construire ansamblu cu funcțiuni mixte pe teren proprietate” (birouri, locuințe, hotel, comerț, dotări de sănătate, unități învățământ – grădiniță, after-school -, parcaje, apart-hotel etc) pe Calea Chișinăului numărul 22, proiect cunoscut, deja, ieșenilor sub numele de Silk District.

Ansamblul se va întinde pe o suprafață de 98.900 metri pătrați și va avea următorii indicatori urbanistici:

  • Înălțime maximă = 105,00 m măsurată din punctul cel mai înalt al terenului natural în zona construită;
  • Regim de inaltime 3S+P+25E;
  • Procent de Ocupare a Terenului (POT) maximum = 45 %;
  • Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) maximum = 4,0 mp;
  • Spații verzi minimum 15% din suprafață.

Suprafața construită desfășurată va fi de 395.600 metri pătrați.

Trei tipuri de parcări

Alte prevederi ale documentului arată că accesul auto și pietonal se face pe Calea Chisinăului și strada Atelierului. Staţionarea autovehiculelor se admite numai în interiorul Silk District, deci în afara circulaţiilor publice sau comunitare.

Locurile de parcare vor fi amenajate în subsoluri, la sol sau în clădiri supraterane.

Investitorul propune modernizarea intersecției Bulevardului Tudor Vladimirescu cu Calea Chișinăului prin amenajarea unor benzi suplimentare pentru virajul stânga pe Calea Chișinăului și pentru virajul dreapta pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, conform unor avize ale Poliției Rutiere, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Arborii valoroși vor fi reamplasați

PUZ-ul mai specifică faptul că, în vederea realizării investiției, vor fi necesare și lucrări conexe, precum amenajarea în plus a incintei cu circulații carosabile și pietonale, amenajarea spațiilor verzi existente și alte spații noi verzi suplimentare, branșarea la utilități și redimensionarea rețelelor, dacă va fi cazul.

La momentul actual, pe terenul ce a generat documentația PUZ sunt edificate un număr de 40 de construcții care vor fi demolate pentru implementarea investiției.

PK Ebony menționează că ”După caz, arborii valoroși al căror amplasament nu permite realizarea lucrărilor de construire prevăzute și care pot fi transplantați, vor fi reamplasati, pe amplasamente noi, ori se va proceda la plantări de puieți, în concordanță cu planurile de amenajare peisageră, cu studiile și caietele de sarcină aferente, în amplasamente ce vor fi stabilite de către autoritatea publică în domeniu.”

Estimată, inițial, la 220 de milioane de euro, investiția firmei PK Ebony a fost actualizată recent la 258 de milioane de euro. Conform reprezentanților societății, proiectul va fi inaugurat în etape, în perioada 2021-2025.  


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30