Investitorii Silk District: „Încercăm să fim în contact permanent cu toți chiriașii noștri”

Investitorii Silk District: „Încercăm să fim în contact permanent cu toți chiriașii noștri”


Situația delicată prin care trec, în acest moment, centrele comerciale din România reprezintă o provocare pentru investitorii fondurilor de investiții ce se pregătesc să aducă la Iași 258 de milioane de euro.

Strategie în lucru

Într-o declarație recentă acordată site-ului economica.net, Dan Petrișor de la Mas RE a declarat, în contextul pandemiei de Covid-19, că această companie lucrează la un scenariu în ceea ce priveşte impactul acesteia, dar deocamdată e în lucru. „Din fericire avem ancore, hypermarketuri sau supermarketuri solide, în mallurile noastre, dar mă aștept ca cei mai mici să solicite amânări sau reduceri de chirii. Noi încercăm să fim în contact permanent cu toți chiriașii noștri și să vedem ce putem face împreună, pentru că situația evoluează de la o zi la alta”, a declarat Petrișor.

Investitorul imobiliar sud african Mas RE, partenerul dezvoltatorului Prime Kapital, este proprietarul Militari Shopping Center și Atrium Mall Arad și are în derulare sau în pregătire investiții de 738 milioane de euro pe piața românească, în nouă proiecte, majoritatea centre comerciale.

Partea leului, la Iași

Cea mai importantă investiție este Silk District (foto sus), un proiect mixt rezidențial și birouri din Iași, dezvoltat pe platforma Teba de pe Calea Chișinăului numărul 22.

Luna trecută, uneia dintre firmele grupului i-a fost postat pe site-ul Primăriei Iași Planul Urbanistic Zonal necesar edificării ansamblului, o investiție evaluată la 258 de milioane de euro. Printre altele, Silk District va include 100.000 de metri pătrați de spații office, 2.500 de apartamente și un hotel.

Cele mai recente estimări ale reprezentanților investitorilor indică faptul că lucrările vor începe în trimestrul doi al anului viitor.

Tot în Iași, investitorii sud-africani au demarat, anul trecut, extinderea Mall Moldova, fostul Era Shopping Park, preluat în 2017. Printr-o investiție de 125 de milioane de euro, acesta va fi transformat într-un mall de 100.000 mp, unul dintre cele mai mari centre comerciale din România. Aici vor fi amenajate 300 de magazine, 40 de restaurante, un cinematograf cu 15 săli de cinema, IMAX şi 4DX, precum și 3.000 locuri de parcare.

„Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la crearea de mii de locuri de muncă şi contribuţii de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu. Sunt proiecte care vor contribui la creşterea economică a oraşului şi judeţului, proiecte care vor atrage şi reţine tinerele generaţii fără de care dezvoltarea viitoare a Iaşului nu ar fi posibilă“, declara anul trecut, pentru Ziarul de Iași, Mihail Vasilescu, reprezentant al investitorilor.  


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top