Ambasadorul României la Londra: Cel puţin 20 de zboruri cu muncitori români sezonieri vor sosi în Marea Britanie în următoarea perioadă

Ambasadorul României la Londra: Cel puţin 20 de zboruri cu muncitori români sezonieri vor sosi în Marea Britanie în următoarea perioadă


Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că mai mulţi muncitori români urmează să ajungă în perioada următoare în Marea Britanie. Ambasadorul se declară îngrijorat de condițiile oferite acestor muncitori, pe care îi sfătuiește să se uite foarte atent la contracte.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache a precizat că statul român nu are nicio implicare în organizarea acestor transporturi. „Din punct de vedere al dialogului oficial, o asemenea solicitare (de aducere la muncă în Marea Britanie a unor cetățeni români - n.r.) nu a existat, la nivelul Ambasadei, și din câte știu, nici la nivelul autorităților române, deci ceea ce va urma în următoarele săptămâni excede dialogul guvernamental, însă nu vă ascund că mă aștept ca începând cu această săptămână să existe un flux de muncitori, în special sezonieri, recrutați din România pe baze absolut private, de către firme de recrutare. Am știință de faptul că începând cu această săptămână, vor exista - știu eu, pe surse neoficiale - 3 zboruri destul de consistente cu muncitori sezonieri, evaluările fiind că în următoarele săptămâni vom avea cel puțin vreo 20 de zboruri.

Nu vă ascund, cred că am mai spus-o, că eu nu încurajez acest demers, considerând că cel puțin deocamdată condițiile de securitate sanitară pun un mare semn de întrebare asupra oportunității lui. Dar trăim într-o lume în care există libertatea de circulație, până la urmă este decizia fiecăruia dintre cetățenii români dacă aleg această cale sau nu", a spus ambasadorul Dan Mihalache la digi24.ro.

Diplomatul a arătat că există o cerere foarte mare de forță de muncă în special din partea sectorului agricol din Marea Britanie, unde e nevoie de muncă manuală - cules de salată, fructe de pădure etc. Dan Mihalache s-a arătat îngrijorat de condiţiile oferite acestor muncitori.

„Vă mărturisesc că da și i-am rugat pe colaboratorii mei, în special pe cei care reprezintă și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, să verifice atât condițiile de transport, cât și condițiile sanitare, operatorii care fac acest lucru, deși nu avem capacitate de intervenție într-o chestiune care ține de relația privată a cetățenilor respectivi cu angajatorii", a mai spus Dan Mihalache.

Ambasadorul le recomandă românilor să fie foarte atenţi atunci când semnează contractele.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top