fbpx
 
Cum să-ți alegi ochelarii de soare potriviți formei feței tale

Cum să-ți alegi ochelarii de soare potriviți formei feței tale


Poate cel mai cool accesoriu din modă, din cele mai vechi timpuri, ochelarii de soare îți dau acel aer de mister și eleganță indiferent de stilul ținutei. Abia așteptăm sezonul cald ca să profităm din plin de ei, de la plajă până la cinele de la apus. Însă pentru a le exploata întregul potențial, trebuie să știi să alegi modelul care se potrivește cel mai bine tipului tău de față. Astfel, nu vei avea doar un accesoriu cool care îți protejează ochii de soare, ci care îți complimentează și trăsăturile.

Mulți bărbați tind să aleagă din start un model clasic precum Wayfarer sau Aviator care sunt veterani în tendințe, iar alții, la polul opus, urmează orbește tendințele și aleg cele mai noi și nonconformiste modele. În ambele cazuri, alegerea are 50% șanse să fie una total nepotrivită. Pentru că sunt foarte multe modele de ochelari de soare pentru barbati pe piață, ai putea fi bulversat de varietatea formelor, culorilor, materialelor tot mai inovatoare. Încearcă totuși să rămâi ancorat în realitate. Dacă vrei să ai o rată de succes mai mare, alege modele simple, cu rame din metal sau plastic și lentilă tratată să respingă razele UV. Iar ca să mergi la sigur, urmează câteva sfaturi de la experți, care te vor ajuta să-ți alegi ochelarii de soare pentru forma feței tale.

Pentru fața rotundă

Ochelarii unghiulari pot echilibra acest tip de față plină, cu bărbia rotundă. În același timp, culorile închise diminuează aspectul rotunjit iar lentilele în degrade creează efect de alungire a feței. Ramele în tonuri calde de caramel sau în așa-numitul imprimeu tortoiseshell sunt ideale. De asemenea, ramele trebuie să fie mai groase și cu lățime către tâmple. De evitat sunt ochelarii rotunzi. Poți găsi un model potrivit la brandul Converse.

Pentru fața ovală

Ochelarii cu rame pătrate, ușor rotunjite la colțuri, cei în formă de lacrimă  sau clasicul model aviator arată excelent pe fețele ovale. Evită ochelarii dreptunghiulari care tind să îngusteze fața și să creeze un efect de și mai multă alungire.

Fața pătrată

Pentru că acest tip de față are maxilarul pronunțat și fruntea largă, scopul tău este să îndulcești aceste trăsături. Alege ochelari de soare rotunzi sau în formă de lacrimă, cu rame din metal, de preferat negre sau într-o singură nuanță. Evită ochelarii pătrați și dreptunghiulari care atrag atenția asupra unghiurilor și creează efectul de cap turtit.

Fața în formă de inimă

Tâmplele late, pomeții proeminenți și bărbia îngustă sunt trăsăturile care definesc acest tip de față. Ți se potrivesc ochelarii de soare cu rame fine, subțiri, din metal sau plastic transparent. Cei cu forme unghiulare sau tip aviator pot echilibra bărbia îngustă. Evită-i pe cei în culori închise care îngustează forma feței.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: