fbpx
 
Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat RAFO Onești

Omul de afaceri Gruia Stoica a cumpărat RAFO Onești


Compania Roserv Oil, parte a Grupului Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, preia platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti, aflată în faliment, într-o tranzacţie coordonată în insolvenţă de CITR, a anunţat luni casa de insolvenţă.

„Compania Roserv Oil, parte a Grupului Grampet, a achiziţionat platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR. Tranzacţia de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii Rafo Oneşti, în cadrul procedurii de insolvenţă, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, a anunţat luni CITR, citat de „Adevărul”

Roserv Oil este o societate nou-înfiinţată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel naţional de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi depozite pentru produse petroliere, transmite compania.

„În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei Rafo Oneşti, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere şi produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului Grampet, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele Rafo Oneşti devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului Grampet”, precizează CITR.

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puţin 600 de locuri de muncă iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacţionate va genera peste 200 de locuri de muncă, afirmă reprezentanţii. În perioada imediat următoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalaţiilor existente.

Compania şi-a propus să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime şi să pună în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă, în acest sens.

Grupul Grampet este controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. În luna aprilie, Gruia Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă. În această pedeapsă a fost contopită şi o altă condamnare, de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, primită pentru cumpărare de influenţă şi pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30