fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Sute de pasionați de alergare și-au anunțat prezența la „Crosul Iașului”. Circulația pe ambele maluri ale Bahluiului va fi închisă

Sute de pasionați de alergare și-au anunțat prezența la „Crosul Iașului”. Circulația pe ambele maluri ale Bahluiului va fi închisă


Pe 9 octombrie, Primăria Municipiului Iași, prin Fundația Sportului Ieșean organizează, în cadrul Programului „Sport în Cartiere”, ediția a doua a Crosului Iașului „IA ȘI aleargă”. Evenimentul este inclus în calendarul de evenimente al „Sărbătorilor Iașului” și va avea ca punct de plecare și sosire platoul din fața Facultății de Chimie, din b-dul Tudor Vladimirescu.

 

Competiţia cuprinde Cursa copiilor „Delta Plan” la care pot participa concurenți cu vârsta de până la 12 ani, se va desfășura pe un traseu de 1,2 km, între Facultatea de Chimie, Podul Roș și retur. Cursa populara “Kolos Grup”, ce măsoară 2,5 km, este deschisă tuturor participanților, indiferent de vârstă. Cursa pasionaților de alergare, de 5 km, este cursa la care pot participa toți ieșenii, indiferent de vârstă.

 

Cursa campionilor, desfășurată pe o distanță de 8,5 km, este o competiție de elită, la care poate alerga orice persoană, indiferent de vârstă, dar care ar trebui să fie o obișnuită a alergărilor. Aceasta cursă va beneficia de cronometrare electronică iar clasamentele vor fi stabilite pe categorii de vârstă: până la 30 ani, între 30 și 45 ani, peste 45 ani, masculin si feminin. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, estimările arată că la startul celor patru curse se vor alinia în jur de 900 de pasionaţi de alergare.

 

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi va avea ca punct de plecare și sosire platoul din fața Facultății de Chimie, din b-dul Tudor Vladimirescu.

 

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, autorităţile au decis închiderea circulaţiei pe cele două maluri ale râului Bahlui în intervalul orar 15 – 18.

 

Este vorba despre tronsonul b-dul Tudor Vladimirescu – Podu Roş şi pe b-dul Chimiei (de la Podul Metalurgiei până la intersecţia cu drumul care duce spre Dancu).

 

În schimb, pe Splai Bahlui mal drept, între Pod Tudor Vladimirescu şi Pod Metalurgie, se va circula pe o singură bandă.

 

(Sursa: radioiasi.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top