„Expertul de la Cuza”: bugetar cu afaceri de 300.000 de euro

„Expertul de la Cuza”: bugetar cu afaceri de 300.000 de euro


Laurenţiu Blăjuţă vine disciplinat la serviciul de bugetar şi întocmeşte cereri de preţ de la firme de construcţii. Pe de altă parte, e şi patron, societatea sa, care activează tot în domeniul construcţiilor, câştigând, în perioada septembrie-decembrie 2016, contracte de sute de mii de euro de la instituţii publice. Cum se dedublează Blăjuţă, zi de zi, între statutul de subordonat şi cel de patron.

 

Angajat la Direcţia Tehnică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Laurenţiu Blăjuţă a avut nişte afaceri care i-au mers strună în perioada de final a anului trecut.

 

Şefa îl apără

Prin societatea de construcţii Procons 51 SRL, unde este administrator, Blăjuţă a semnat, în intervalul 29.09.2016 – 20.12.2016, contracte în valoare de 1,3 milioane de lei. Aşadar, Blăjuţă nu ar mai avea nevoie de salariul de la universitate. Însă, acesta explică că este ambiţionat să lucreze suplimentar pentru cei doi copii ai săi.

Reprezentanţii Universităţii consideră că inginerul nu se află într-un conflict de interese din cauza activităţilor private. „În cadrul Direcţiei, domnul Blăjuţă este inginer. Pe lege, nu ne interesează activitatea privată a dumnealui. Nu avem ce ne reproşa şi nici dumnealui. Legea intervine când este un conflict de interese”, a declarat Dorina Prisecaru, şefa lui Blăjuţă.

 

„Peştele cel mare”, la Hotel Sport

Procons 51 a prestat lucrări pentru mai multe autorităţi. Cele mai multe contracte le-a prins la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi. A  efectuat lucrări la Tabăra Muncel şi la Hotel Sport din Iaşi. În total, Direcţia i-a atribuit direct contracte de 340.000 de lei. „Lucrările au fost scoase pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice n.r.). Am ales o firmă mai mare, pentru că ni s-a reproşat că lucrăm cu firme mai mici. Ei au lucrări multe. Eu cred că lucrează bine, fără probleme”, a explicat directorul Daniel Stătescu.

 

Dubla calitate a lui Blăjuţă pare să nu deranjeze angajatorul

 

Blăjuţă: „Lucrez de 28 de ani”

Laurenţiu Blăjuţă a precizat că încheierea contractelor de lucrări vine după zeci de ani de experienţă în domeniul construcţiilor. „În această societate sunt împreună cu băiatul meu care se află în ultimul an de facultate la Construcţii. După moartea soţiei mele, ne-am ocupat timpul cu tot felul de lucrări. Ca  lucrare reprezentativă a societăţii noastre menţionez biserica catolică din Dacia. Eu am 28 de ani vechime în acest domeniu. Ştiu gurile rele care mă acuză că am afaceri. Eu nu încalc legea”, a subliniat administratorul Procons 51 SRL.

 

A testat şi primăriile de la ţară. Cu succes

Tot în perioada septembrie-decembrie a anului trecut, Laurenţiu Blăjuţă şi-a încercat norocul şi la mai multe primării din judeţ. Şi l-a găsit. Aproximativ 80.000 de lei a primit de la Primăria Ţigănaşi pentru reparaţii la dispensarul medical. La Primăria Belceşti, firma ieşeanului a furnizat mobilier şi echipamenete de peste 300.000 de lei: patru contracte atribuite direct, în aceeaşi zi. Mobilierul de la Blăjuţă a ajuns şi în comuna Ţigănaşi, pentru „Centrul de zi pentru copii”, contra sumei de 56.800 lei.

Nu în ultimul rând, Procons 51 a încheiat un contract şi cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”: 130.967 lei pentru renovarea spaţiilor din clădire.

 

Afaceri cu vechime

Societatea Procons 51 SRL a fost înfiinţată în anul 2013, iar în 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 603.245 lei, un profit de 32.725 lei, cu un număr de 5 angajaţi. În momentul publicării datelor financiare pe 2016, cifra de afaceri a societăţii va înregistra o creştere spectaculoasă.

Blăjuţă a mai fost acţionar la două firme din domeniul construcţiilor care însă n-au mai avut activitate în ultimii ani.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top