Tupeu maxim! Ministrul de externe al Ungariei a cerut ca judecătorii din România să nu mai dea sentinţe împotriva primarilor maghiari, afirmă MAE

Tupeu maxim! Ministrul de externe al Ungariei a cerut ca judecătorii din România să nu mai dea sentinţe împotriva primarilor maghiari, afirmă MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, printr-un comunicat de presă, că în discuţia de marţi dintre ministrul Teodor Meleşcanu şi omologul său maghiar, Péter Szijjártó, cel din urma a cerut părţii române ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în justiţie.

După întrevederea care a avut loc în Slovacia, ministerul de Externe al Ungariei a transmis un comunicat de presă în care menţiona că  Szijjártó i-a solicitat lui Teodor Meleşcanu ca instanţele din România să înceteze practica de a amenda aleşii maghiari, din cauza folosirii limbii materne şi a simbolurilor maghiare.

Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României.

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, a avut loc la solicitarea expresă părții române, în condițiile menținerii de către partea ungară a unei atitudini neconstructive și pentru a descuraja provocările constante ale părţii ungare.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top