fbpx
Portokal
Imagini șocante cu un adolescent de 13 ani împușcat de poliția din Chicago (VIDEO)

Imagini șocante cu un adolescent de 13 ani împușcat de poliția din Chicago (VIDEO)


Poliţia din Chicago a publicat imagini filmate din momentul în care Adam Toledo, în vârstă de 13 ani a fost împuşcat mortal de un poliţist, la sfârşitul lunii trecute.

Publicarea acestor filmări vine pe fondul tensiunilor reînviate de un nou incident, petrecut duminică, în care un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie în timpul unei opriri în trafic, în Minneapolis.

În data de 29 martie, poliţişii îl urmăriseră pe Adam Toledo, de 13 ani, pe o alee, somându-l să se oprească şi să arunce arma pe care o avea în mână.

În filmare se vede că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard şi să ridice mâinile. Împuşcătura i-a fost fatală. Poliţia a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Cu puţin înainte ca imaginile să fie făcute publice, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a susţinut o conferinţă de presă în care a spus că filmările sunt prea dure şi chinuitoare pentru a le viziona.

El a îndemnat oamenii să rămână paşnici: „Trăim într-un oraş care este traumatizat de o lungă istorie de violenţă a poliţiei şi de conduită necorespunzătoare. Deşi nu avem suficiente informaţii pentru a fi judecători pentru această situaţie este cu siguranţă de înţeles de ce atât de mulţi dintre rezidenţii noştri se simt indignaţi şi îndureraţi".

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top