fbpx
Portokal
Arbitrul Sebastian Colțescu a fost suspendat de UEFA în cazul acuzației de rasism de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir FK

Arbitrul Sebastian Colțescu a fost suspendat de UEFA în cazul acuzației de rasism de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir FK


Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat de UEFA până la finalul sezonului, în timp ce Octavian Şovre, care a oficiat la aceeaşi partidă, a primit o mustrare, a anunţat luni forul fotbalistic european.

Comisia de Disciplină, Etică și Control a forului european a deschis o anchetă referitoare la incidentele în care a fost implicată brigada condusă de Ovidiu Hațegan după ce gruparea turcă a refuzat să revină pe teren în urma unor remarci cu caracter rasist făcute de Sebastian Colțescu.

Iar arbitrul român, care era rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie pentru conduită nepotrivită. De asemenea, el ar trebui să urmeze un program educațional. 

Măsura îl absolvă astfel de acuzațiile de rasism și discriminare rasială. Însă UEFA recomandă cu acest prilej ca oficialii să fie instruiți pentru a folosi un limbaj care să nu provoace controverse, așa cum s-a întâmplat la meciul de pe Parc des Princes. 

În același timp, asistentul Octavian Șovre este sancționat pentru comportament inadecvat și va trebui să urmeze de asemenea un program educațional.  

Iar Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor și cel care a provocat scandalul a fost suspendat pentru un meci din competițiile europene.

 

Sursa: Digisport


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top