fbpx
Portokal
Moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei a fost respinsă

Moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei a fost respinsă


Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie", cu 55 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă” şi o abţinere.

Cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat prin acest demers demiterea „imediată" a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Votul a fost secret, cu bile.

Semnatarii moţiunii susţin în textul moţiunii că planurile ministrului Economiei vizează „blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti", „anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti" şi „vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român".

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră „un ministru penal", că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că „cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui".

„Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile", încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Ministrul Năsui a respins acuzaţiile şi a spus, în plenul Senatului, că "dezmăţul" pe banii publici s-a încheiat, iar moţiunea nu îl va face să se oprească, ci să continue "mai puternic".

Claudiu Năsui a vorbit, printre altele, despre acuzaţia că ar vrea să vândă companiile de stat pe doi lei, arătând că, „după zeci de ani de căpuşare pesedistă", multe companii au ajuns să valoreze doi lei sau chiar mai puţin, pentru că înregistrează nişte pierderi uriaşe, din 37 de companii unde ministerul este acţionar semnificativ, 28 având grave probleme economice.

Totodată, Năsui a catalogat drept „o mare minciună" afirmaţia potrivit căreia nu s-ar mai finanţa StartUp Nation şi a precizat că anul acesta sunt 673 milioane de lei pentru plata datoriilor.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PSD Radu Oprea l-a acuzat pe ministrul Claudiu Năsui că are ca obiectiv „distrugerea economiei româneşti".

„V-am acuzat că nu aveţi viziune şi că nu aveţi un obiectiv pentru că nu vorbiţi cu antreprenorii. M-am înşelat! Aveţi o misiune, este foarte clară, aveţi un obiectiv şi acesta este de distrugere a economiei româneşti, de distrugere a capitalului autohton", a susţinut Oprea.

Liderul grupului liberal din Senat, Virgil Guran, a explicat votul de respingere al moţiunii din partea liberalilor prin faptul că nu în 70 de zile se construieşte "o ţară, un minister, o economie".

Senatorul USR PLUS Silvia Dinică a declarat că motivul pentru care ministrul Claudiu Năsui a fost chemat în Parlament cu o moţiune este cel al publicării tuturor contractelor Ministerului Economiei din anii trecuţi, transparenţă care îi "sperie" pe social-democraţi.

Senatorul UDMR Lorant Antal i-a îndemnat marţi pe senatorii social-democraţi să-l lase pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, să îşi ducă „la bun sfârşit" planurile şi să fie întrebat despre îndeplinirea acestora la cel puţin un an de la învestire.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat că moţiunea împotriva ministrului Claudiu Năsui arată că există „nişte deficienţe în economie", menţionând că aceasta este „un avertisment şi un stimulent" pentru Năsui.

Senatorul Diana Şoşoacă susţine că ceea ce a învăţat de la moţiunea împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, este că s-a "pierdut încă o zi", în loc să fie rezolvate problemele esenţiale ale României.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top