fbpx
Portokal
Foto: Northwest Arkansas Foto: Northwest Arkansas

Șase români, arestați în SUA după ce au fost prinși jefuind un templu budist


Șase cetățeni români - cinci femei și un bărbat - au fost arestați după ce au atacat și jefuit un templu budist din SUA, a anunțat biroul șerifului din Benton.

Templul era amenajat într-o clădire din Lakeside Drive, Rogers, statul Arkansas, spargerea având loc pe data de 20 aprilie, printr-o metodă care i-a mirat pe americani și pe care au aplicat-o de zeci de ori ori, la temple budiste din California, Arizona și Oklahoma, potrivit Northwest Arkansas, citat de Digi24.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 aprilie, patru dintre românce au intrat în templul din Rogers și au cerut rugăciuni pentru un membru al familiei. Singura persoană aflată în templu în acel moment le-a rugat să plece și le-a spus că, din cauza restricțiilor COVID, rugăciunile erau făcute doar în limba vietnameză. Una dintre femei a spus atunci că are nevoie la baie, în timp ce celelalte au încercat să-i distragă atenția persoanei de la templu și să fure obiectele de valoare și banii, așa cum au procedat de mai multe ori.

Nu au reușit, dar s-au întors după două zile în echipaj complet, au spart templul și au furat obiectele de valoare, însă au avut ghinion, pentru că o persoană se afla în interior și a anunțat poliția, toți șase fiind prinși.

Lt. Shannon Jenkins, purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, a spus că atacuri similare s-au înregistrat în toată țara. Detectivii cred că românii vizau templele budiste din cauza naturii pasive a celor din această religie. În plus, la aceste temple se fac donații semnificative în numerar, iar multe dețin obiecte de valoare.

Banda de români acționa, de regulă, astfel: o parte din femei intrau în templu și cereau să fie binecuvântate. Între timp, complicii intrau nestingheriți în celelalte încăperi și furau banii din cutiile pentru donații, bijuteriile și alte podoabe.

Marta C., Francisca V., Floarea M., Voinea M., Claudia V. și Narcisa V. au fost arestați pentru tâlhărie și spargere, însă au fost eliberați pe cauțiune. Vor fi trimiși în judecată pe data de 7 iunie la curtea din Benton County.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top