Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev după doar patru zile: reacția suporterilor a fost hotărâtoare în luarea deciziei

Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev după doar patru zile: reacția suporterilor a fost hotărâtoare în luarea deciziei


Mircea Lucescu ajunsese la un acord cu oficialii lui Dinamo Kiev pentru preluarea echipei, dar a decis, doar patru zile mai târziu, să renunțe la funcția de antrenor principal al vicecampioanei din Ucraina.

Principalul motiv din spatele deciziei lui Mircea Lucescu este legat de suporterii lui Dinamo Kiev, care au contestat numirea antrenorului român din cauza trecutului său, legat de rivala Șahtior Donețk.

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a transmis Mircea Lucescu, conform Gsp.

Suporterii lui Dinamo Kiev, dar și foștii jucători importanți ai clubului, au contestat permanent, în ultimele zile, numirea lui Mircea Lucescu în funcția de antrenor principal.

„Il Luce” ar fi revenit, dacă nu renunța la acordul cu Dinamo Kiev, în fotbalul ucrainean după patru ani, în 2016 despărțindu-se de Șahtior Donețk, echipă pe care a pregătit-o timp de 12 sezoane.

 

Sursa: Digisport.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Alte articole in aceasta categorie:

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top