fbpx
Peste 200 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Uganda după ce au furat arme și muniție

Peste 200 de deținuți au evadat dintr-o închisoare din Uganda după ce au furat arme și muniție


Deţinuţii dintr-o închisoare din Uganda au preluat miercuri controlul de la gardieni, iar 219 din ei au evadat luând cu ei cel puţin 15 arme şi muniţie, au anunţat autorităţile, potrivit Agerpres.

Doi deţinuţi au fost ucişi în cursul operaţiunii de urmărire declanşate ulterior de forţele de securitate. Purtătoarea de cuvânt Flavia Byekwaso, general de brigadă, a relatat că incidentul a avut loc seara, la un penitenciar din regiunea semiaridă Karamoja din nord-estul ţării.

Înainte de a evada, deţinuţii au pătruns cu forţa în depozitul de arme al închisorii şi au furat 15 pistoale-mitralieră AK-47, 20 de încărcătoare şi alte muniţii.

„Este o evadare în masă (...) e vorba de infractori periculoşi”, printre care criminali, tâlhari şi violatori, a spus Byekwaso. Ea a anunţat că este în curs o operaţiune de securitate de mare amploare pentru prinderea evadaţilor; până acum au fost arestaţi doar doi.

Căutările sunt îngreunate de faptul că deţinuţii au avut un avans de câteva ore, pe întuneric. „Au avut toată noaptea la dispoziţie ca să se împrăştie şi să se ascundă, asta ne complică eforturile, dar îi vom prinde”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

A fost a treia evadare de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Uganda, în martie. Tentativele sunt mai serioase din cauză că deţinuţii se tem de îmbolnăvire în închisorile aglomerate.

În sistemul penitenciar din Uganda s-au raportat cel puţin trei cazuri de coronavirus. Din aprilie până în august, numărul de deţinuţi în închisorile ugandeze a crescut cu 10%, până la circa 65.000, conform datelor serviciului peniteniciar.

Situaţia este pusă pe seama arestărilor în urma încălcării normelor antiepidemice, cum ar fi interdicţiile de circulaţie. În regiunea montană Karamoja, de la frontiera cu Kenya, se găsesc resurse minerale - inclusiv aur şi alte metale - exploatate atât de companii mari cât şi de mineri ilegali.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top