fbpx
Portokal
Hackeri ruși, acuzați că au atacat cibernetic un spital din Germania: o pacientă a murit

Hackeri ruși, acuzați că au atacat cibernetic un spital din Germania: o pacientă a murit


Autorităţile germane au evocat pista rusă după cazul de piraterie informatică dintr-un spital din Düsseldorf, incident care a împiedicat internarea unei paciente, care ulterior a decedat, indică un raport al anchetatorilor făcut public marţi.

Atacul survenit în noaptea de 9 spre 10 septembrie a paralizat în special serviciul de urgenţă al spitalului, conform AFP.

Din cauza atacului cibernetic, o femeie în vârstă de 78 de ani, grav bolnavă, a trebuit să fie spitalizată într-un oraş mai îndepărtat, după o amânare de o oră. Parchetul din Koln a deschis o anchetă pentru omucidere involuntară.

Cazul a fost descris drept primul deces cunoscut legat direct de un atac cibernetic vizând un spital.

Într-un raport, anchetatorii au evocat totuşi pista unui grup de hackeri ruşi ce folosesc un malware pentru a cripta datele, în scopul forţării utilizatorului să plătească o răscumpărare.

Programul, cunoscut sub numele ”DoppelPaymer”, a fost utilizat deja „în numeroase cazuri de un grup de hackeri care, în opinia mai multor companii de securitate informatică private, acţionau din Rusia″⁣, notează Parchetul din Koln.

Informaţi de poliţie că atacul cibernetic paralizase un spital, piraţii informatici au „abandonat tentativa lor de şantaj″ şi au transmis parola ce permite decriptarea - ceea ce sugerează, conform procurorilor germani, că atacul viza nu Spitalul Universitar, ci chiar Universitatea din Düsseldorf.

Aceasta primise scrisoarea în care hackerii cereau să fie contactaţi, a priori pentru a negocia o răscumpărare.

În ultimele luni, în Germania au avut loc mai multe atacuri informatice contra unor instituţii de învăţământ superior, în special din oraşele Giessen, Koln şi Bochum.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top