fbpx
România, pregătită să ajute Australia în lupta cu incendiile de vegetație

România, pregătită să ajute Australia în lupta cu incendiile de vegetație


România vrea să sprijine Australia. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are forțe pregătite pentru a fi trimise în această țară, lovită de puternicele incendii care au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a cerut ca România să ofere Australiei „ajutor în cel mai scurt timp”.

Ministerul de Interne răspunde apelului lansat la nivel european și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia – este anunțul autorităților române după ce la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre pentru a comunica in cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria. Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

 

Sursa: Europa FM

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top