fbpx
Președintele anunță că Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi

Președintele anunță că Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi


Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Guvernul va adopta „în foarte scurt timp” o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Șeful statului a refuzat însă să spună dacă Executivul își va asuma răspunderea sau va da ordonanță de urgență.

„În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Veți primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Ludovic Orban a declarat că există mai multe variante pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi, fie prin adoptarea unui proiect de lege în Parlament, fie prin asumarea răspunderii de către Guvern sau prin ordonanță de urgență.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis susține în continuare desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Acest lucru trebuie făcut prin Parlament, nu prin Ordonanță de Urgență, spune șeful statului.

„Secția specială, dacă rămâne varianta să se desființeze și sper să rămână, atunci acest lucru trebuie făcut prin procedură parlamentară. Românii au spus clar că nu își mai doresc ordonanțe de urgență în domeniul justiției”, a declarat Iohannis.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top