fbpx
Portokal
Gafă a Ministerului Sănătății: a trimis la Monitorul Oficial o listă cu telefoanele a 500 de medici

Gafă a Ministerului Sănătății: a trimis la Monitorul Oficial o listă cu telefoanele a 500 de medici


Ministerul Sănătății a trimis spre publicare în Monitorul Oficial, din greșeală, un ordin în care erau trecute numerele de telefon ale aproximativ 500 de medici.

Potrivit unor surse, incidentul a avut loc în 13 aprilie, în timpul mandatului fostului ministru Vlad Voiculescu, iar ordinul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan.

Medicii vizați de această breșă de securitate a informațiilor au aflat de incident câteva zile mai târziu, în 16 aprilie, fiind informați printr-o notă oficială a Ministerului Sănătății.

„Vă aducem la cunoștiință că în data de 16.04.2021, ora 09.30, Ministerul Sănătății a fost notificat cu privire la o încălcare a securității datelor dumneavoastră cu caracter personal prin publicarea în Ordinul ministrului sănătății nr. 513 din data de 13 aprilie 2021 a numărului dumneavoastră de telefon și/sau a instituției în care vă desfășurați activitatea. Autoritatea de supraveghere a fost imediat informată.

Acest incident a avut loc în urma transmiterii către Monitorul Oficial a ordinului prin care a fost actualizată lista experților medicali, astfel cum aceasta a fost transmisă către Colegiul Medicilor din România. S-a considerat că lista este asumată în totalitatea datelor comunicate din partea organizațiilor profesionale județene, respetiv din partea organizației profesionale de la nivel central”, se arată în notificarea transmisă medicilor vizați de acest incident.

Astfel în 16 aprilie, a fost emis un nou ordin al ministrului Sănătății în regim de urgență, prin care a fost înlocuită vechea listă cu o listă nouă, fără datele personale.

Ministerul condus interimar de premierul Florin Cîțu a mai anunțat că va declanșa o anchetă internă pentru a „identifica toate cauzele ce au condus la această situație”.

Premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, a reacționat, luni, la acest nou scandal legat de mandatul lui Vlad Voiculescu.

„Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente sau trei, una dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial. Unele, iarăși, înțeleg că avem o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie. Deci trebuie să vedem ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni de zile cu aceste documente. Voi investiga orice situație atât timp cât sunt acolo”, a precizat premierul.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top