fbpx
Portokal
Iohannis: „Acest nou val poate fi ultimul. Situația e sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”

Iohannis: „Acest nou val poate fi ultimul. Situația e sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”


Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că valul trei al pandemiei de Covid-19 cu care se confruntă România în prezent „ar putea fi ultimul”.

Șeful statului a explicat la Palatul Cotroceni că acest val ar putea fi ultimul, deoarece „procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta”.

Cu toate acestea, a avertizat Iohannis, „lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum”, a spus președintele României.

Iohannis a mai afirmat că singurele metode prin care putem stopa pandemia de Covid-19 sunt restricțiile și imunizarea.

„Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale”,  a mai spus Klaus Iohannis.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top