Ce îi roade pe unii parlamentari: Cuplurile de acelaşi sex nu au dreptul să se ţină de mână pe stradă

Ce îi roade pe unii parlamentari: Cuplurile de acelaşi sex nu au dreptul să se ţină de mână pe stradă


Senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud, Ioan Denes, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că persoanele de acelaşi sex nu au voie să se ţină de mâna pe stradă dacă nu scrie în vreo lege acest lucru, transmite Agerpres.

 

Denes consideră că iniţiativa privind parteneriatul civil vizează posibilitatea cuplurilor de acelaşi sex de a avea aceleaşi drepturi ca o familie tradiţională, în acest sens menţionând dreptul de a înfia un copil şi dreptul de a merge de mânî pe stradă.

 

„De fapt, prin această rezolvare a unei probleme care, mă rog, se poate analiza, de fapt doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje de fapt între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Şi aici vreau să va spun foarte tranşant: de fapt dumnealor doresc ca drepturile pe care le are un cuplu de acelaşi sex să fie drepturile şi să fie apăraţi ca şi o familie în sensul pe care îl înţelegem noi până acum. Adică să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă", a afirmat Denes.

 

Întrebat de ce acest aspect, legat de mersul de mână pe stradă, ar trebui legiferat în cazul cuplurilor de acelaşi sex, senatorul PSD de Bistriţa-Năsăud a spus că este vorba despre o încălcare a libertăţii sale.

 

„În momentul în care doreşti să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este... (...) Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu", a răspuns Denes.

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top