fbpx
Portokal
Sămânță de scandal! Un gest banal al președintelui Klaus Iohannis provoacă isterie în media britanică (VIDEO)

Sămânță de scandal! Un gest banal al președintelui Klaus Iohannis provoacă isterie în media britanică (VIDEO)


Gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a muta uşor în lateral drapelul Marii Britanii în timpul declaraţiilor de presă de la Bruxelles a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauţilor britanici. La Consiliul European, deciziile au fost adoptate cu unanimitate de voturi şi în mai puţin de 15 minute.
 

Publicaţia britanică Sunday Express a prezentat o înregistrare video în care preşedintele Klaus Iohannis mută puţin în lateral drapelul Marii Britanii, înainte de a răspunde la întrebările jurnaliştilor după Consiliul European de sâmbătă, în care s-a discutat ieşirea Marii Britanii din UE. Potrivit înregistrărilor complete difuzate de serviciile de televiziune care au furnizat imagini de la sosirea preşedintelui român la summitul de la Bruxelles, Iohannis s-a apropiat de zona unde era steagul Marii Britanii şi l-a mutat puţin pentru că în spatele acestuia erau jurnaliştii români care urmau să-i adreseze întrebări.

 

Deşi gestul a fost banal, internauţii britanici au calificat acţiunea drept „meschină“, în vreme ce alţii au glumit că videoclipul rezumă perfect Brexit-ul, întrucât drapelul britanic era aşezat, în mod ironic, chiar lângă cel european. „Preşedintele român care a mutat drapelul britanic la o conferinţă de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexit-ului“, a scris un internaut britanic pe Twitter.

 

 

În alte comentarii, internauţii britanici au glumit că premierul Theresa May ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferinţă europeană, asta „doar dacă îşi dă seama cum arată“. Alţii au comentat că o asemenea acţiune meschină şi arogantă din partea preşedintelui român demonstrează de ce britanicii au votat pentru Brexit. Un internaut britanic a glumit că preşedintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alţii au lăsat comentarii rasiste şi xenofobe.

 

Mesajul transmis de Iohannis la Consiliul European a fost că drepturile şi interesele românilor care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie sunt prioritare, acest principiu fiind, de altfel, adoptat unanim de toţi liderii europeni prezenţi la Bruxelles. „Abordarea de la început a rămas: prima dată oamenii, după aceea banii. Sunt foarte bucuros că aşa apare şi în liniile directoare care au fost azi aprobate în unanimitate. Primul lucru care va fi negociat este soarta oamenilor. În cazul nostru, soarta românilor care muncesc şi trăiesc în Marea Britanie. Pentru noi este foarte important ca negocierea să se facă la modul cel mai serios, să se facă repede şi să fie o negociere exhaustivă, adică să se discute şi să se clarifice toate aspectele. Nu numai reşedinţă, loc de muncă, ci inclusiv lucruri precum este pensia pentru că sunt în Europa milioane de oameni care s-au bazat că-şi pot stabili reşedinţa oriunde în Uniune”, a declarat preşedintele Iohannis.

 

(Sursa: adevarul.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top