Soldat german, arestat pentru implicarea într-un plan de asasinare a unor politicieni

Soldat german, arestat pentru implicarea într-un plan de asasinare a unor politicieni


Autorităţile germane declară că un al doilea soldat a fost arestat pe baza suspiciunii de implicare într-un complot al extremei drepte de a asasina politicieni şi de a învinui solicitanţi de azil pentru aceste crime.

 

Procurorii federali au declarat marţi că suspectul de 27 de ani, identificat ca Maximilian T., a fost arestat în oraşul Kehl din sud-vestul Germaniei, fiind acuzat de pregătirea unui act de violenţă.

 

Maximilian a fost staţionat la aceeaşi bază de lângă Strasbourg în care se afla un alt soldat suspectat de implicare în presupusul complot, Franco Albrecht, care a fost luat în custodia autorităţilor în 26 aprilie.

 

Procurorii susţin că cei doi au planificat desfăşurarea unui atac împotriva unor politicieni care sprijină acceptarea imigranţilor, printre care fostul preşedinte german Joachim Gauck şi ministrul justiţiei, Heiko Maas.

 

Împreună cu un alt suspect, un student în vârstă de 24 de ani identificat ca Mathias F., soldaţii ar fi sperat că omorurile vor fi văzute de Pentru atingerea acestui obiectiv, Albrecht şi-a creat o identitate falsă ca refugiat sirian şi s-a înregistrat ca beneficiar de azil, au afirmat procurorii.

 

Cazul, despre care autorităţile au susţinut că este „mai mult decât ciudat”, a ridicat unele semne de întrebare în legătură cu extremismul de dreapta din cadrul armatei germane, deşi şeful Statului Major al Bundeswehr-ului, Volker Wieker, a declarat că nu există niciun indiciu că astfel de viziuni sunt răspândite în cadrul forţelor armate ale ţării.

 

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top