fbpx
Sursa foto: Shutterstock.com Sursa foto: Shutterstock.com

Cum să ai o locuință primitoare și plină de armonie?


Căminul tău este locul în care dormi, mănânci, te relaxezi, te odihnești, astfel că trebuie să existe o atmosferă plăcută, primitoare. Nu există o rețetă anume pentru a o obține. O casă primitoare înseamnă  mulți oaspeți mulțumiți, fericiți, iar aceștia să nu dorească să mai plece deoarece se simt foarte bine. Trebuie să existe o energie pozitivă și acel ceva care face ca totul să fie pe placul tuturor. Dacă ești o persoană optimistă, cu zâmbetul pe buze, atunci casa ta va fi oaza de relaxare pentru toți cei care îți trec pragul.

În continuare, vom discuta despre câteva metode esențiale pentru a avea o locuință primitoare și cât mai bine aranjată.

  • Armonia culorilor

Culorile pe care le alegi au o mare influența asupra aspectului casei, dar și a stării pe care o transmite. Este necesar să creezi o armonie vizuală foarte echilibrată pentru a beneficia de cât mai multă liniște, confort. Nu este obligatoriu să decorezi folosind doar culori calde sau pastelate. Sunt potrivite chiar cele foarte deschise și puternice, doar că trebuie să menții un echilibru. Poți alege să decorezi utilizând mai multe tonuri ale unei singure culori și să mizezi pe contrast. Însă, cele mai căutate și preferate sunt albul și negrul, iar combinate vor fi ceea ce cauți cu adevărat.

  •   Aranjarea elementelor din casă    

 Contează foarte mult cum aranjezi mobila, decorațiunile din dormitor sau sufragerie și mai ales, perdelele să nu fie foarte scurte. Fiecare trebuie să aibă locul lui și să rezoneze foarte bine cu încăperea în care este amplasat. Pe lângă toate acestea, trebuie să mai ai în seamă și câteva idei de amenajare a holului de la A la Z, deoarece este primul contact pe care îl iau invitații atunci când intră în casă. Iar amenajarea acestuia este vitală. Evită depozitarea mobilierului în această zonă pentru a economisi loc. Nu trebuie să fie aglomerat și încărcat cu tot felul de lucruri. Un dulap pentru pantofi, un cuier și o mică oglindă sunt suficiente.

  • Detalii de efect       

Știi cum se spune: “Detaliile fac diferența”, așa că ține cont de acestea. Îți place pictura, fotografia sau decorațiunile hand-made? Include aceste detalii în decorarea casei tale. Suvenirurile sunt lucrurile care reprezintă ceea ce îți place și locurile pe care le-ai vizitat. Vei avea ocazia să le povestești prietenilor tăi toate peripețiile prin care ai trecut. Aceștia vor fi încântați să te asculte. Iar fotografiile pe care le ai,  spun povești despre cei dragi și pentru a le expune ai nevoie de câteva rame interesante.

Se spune că omul sfințește locul, iar locuința  se mulează exact pe nevoile și personalitatea ta. Tot ce contează este să exprimi ceea ce ești, ceea ce iubești și casa va fi foarte primitoare. Metodele de mai sus, vor genera în mintea ta o viziune clară despre cum să ai un loc minunat în care să te distrezi și să ai momente unice cu familia și prietenii tăi. Ține cont de aceste metode și nu vei întâmpina dificultăți!

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top