fbpx
Portokal

Items filtered by date: Sambata, 25 Martie 2017

Președintele PSD Liviu Dragnea se ține de glume la adresa persoanelor care au ieșit și au protestat în Piața Victoriei împotriva ordonanței de urgență 13 privind modificarea codurilor penale.

 


Published in Parlament
Autorităţile poloneze au arestat 11 persoane, după ce s-au dezbrăcat şi s-au legat de poarta muzeului Auschwitz. De asemenea, martorii susţin că protestatarii au ucis o oaie la intrarea în fostul lagăr de concentrare nazist, unde şi-au pierdut viaţa aproximativ 1,1 milioane de persoane în timpul celui de al Doilea Război Mondial, transmite BBC.

 

Anchetatorii nu au descoperit, până în acest moment, motivele acestui protest bizar, care a avut loc sub sloganul „Arbeit Macht Frei”.

 


Published in Panorama
Incident șocant la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi:  un tânăr care venise cu prietena la spital a muşcat un bărbat de gât şi de ureche, pe motiv că acesta se uita insistent la iubita sa. Agresorul, cunoscut drept consumator de substanţe interzise, a fost reținut cu greu de agenții de pază.

 

Tânărul a intrat împreună cu prietena sa în UPU, aceasta fiind preluată imediat de medici, iar la scurt timp s-a dus la un alt bărbat, aflat pe un scaun în incinta unităţii medicale, şi l-a muşcat de gât şi de o ureche, reproşându-i că se uită prea insistent la fata cu care venise.

 


Published in Sanatate
Inovaţii care ar putea salva vieţi în viitor. O echipă de cercetători din Statele Unite a reuşit să creeze artere cu ajutorul unei frunze de spanac. Anterior, oamenii de ştiinţă au încercat să folosească tehnologii 3D, însă rezultatele nu au fost suficient de bune.

 

„Punem frunzele de spanac în detergent, pentru a înlătura celulele vegetale de pe frunză. Rămâne structura pentru acele celule, după care putem să plantăm celule umane pe acea structură”, explică Glenn Gaudette, profesor de inginerie biomedicală.

 


Published in Sanatate
Sorana Cîrstea a reușit calificarea în turul al treilea al turneului de la Miami, după o partidă în care a avut mai multe răbufniri nervoase. A aruncat cu racheta, cu sticlele cu apă și s-a certat cu arbitrii.

 

Revenită pe teren pentru reluarea meciului cu Anastasia Sevastova, întrerupt la 6-4 în tie break, Sorana Cîrstea a avut nevoie de doar un punct pentru a câștiga primul set, în turul al doilea la Miami.

 


Published in Alte Sporturi
Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Buna Vestire pe 25 martie a fiecărui an. Semnificaţia acestei sărbători este reprezentată de momentul în care Arhanghelul Gavriil a anunţat-o pe Fecioara Maria că va da naştere Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Creştinii ţin cu sfinţenie această sărbătoare având în vedere faptul că la nouă luni distanţă, Iisus Hristos se naşte. 

 

Nu doar biserica ortodoxă, ci şi cea catolică susţine faptul că Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care diferă este locaţia exactă în care această minune s-a întâmplat.

 


Published in Familie
Sambata, 25 Martie 2017 09:26

Trei marșuri și parade astăzi, în Iași

Sâmbătă, 25 martie, în Iași vor avea loc trei marșuri. Primul dintre evenimente este un marș ciclistic, al doilea un marș pietonal, iar ultimul o paradă a motocicletelor.

 


Published in Familie
România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, astfel că ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din 2017.

 

Din 26 martie până în 29 octombrie, perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

 


Published in Social
Consilierii județeni au aprobat vineri contractarea unei finanțări rambursabile destinate reabilitării și modernizării rețelei de drumuri județene prevăzute în Masterplan și constituirea unei comisii de negociere a termenilor și condițiilor de finanțare cu banca. Județul Iași poate contracta un credit în valoare de maxim 100.000.000 lei (echivalentul a până la 22.000.000 euro). Este cel mai mare credit din istoria administrației județene. O sumă similară va fi pusă şi de CJ, pentru a fi folosită la reabilitarea a opt subaxe de drumuri judeţene.

 


Published in Administratie Locala
În perioada 27-31 martie 2017, la Colegiul „Costache Negruzzi” Iași se desfășoară proiectele devenite deja tradiție: Science Week (ediția a X-a) și Art’s Week (ediția a VIII-a). În dorința de a stimula interesul elevilor pentru științe și arte, acestea îşi propun să le ofere elevilor oportunitatea de a experimenta forme neconvenționale de învățare, sub forma work-shop-urilor, a sesiunilor experimentale, a atelierelor, a expozițiilor, a concursurilor și a conferințelor susţinute de personalităţi din lumea academică.

Published in Educatie
Pagina 1 din 2

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top