fbpx
Portokal

Items filtered by date: Luni, 03 Aprilie 2017

Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă și cazare gratuite în cantinele și internatele școlare, au stabilit, luni, senatorii în ședința de plen prin adoptarea propunerii legislative pentru completarea art.12 din Legea nr.1/2011 a educației naționale.

 

Propunerea legislativă, inițiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învățământ a Senatului. Raportul Comisiei de învățământ a fost însușit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz.

 


Published in Educatie
O echipă internaţională de astronomi a identificat o pitică cenuşie cu cea mai „pură'' compoziţie şi cea mai mare masă cunoscute. Obiectul, cunoscut sub numele de SDSS J0104 + 1535, face parte din haloul galaxiei noastre.

 

Studiul, condus de Zhang ZengHua de la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare, Spania, a fost publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

 


Published in Naturism
Momente de panică pentru un poliţist din Florida. Aflat la datorie, în tura de noapte, acesta s-a speriat de un şoricel care rătăcea pe holurile secţiei de poliţie.

 


Published in Media
Grupul consilierilor județeni PNL Iași reacționează dur după numirea lui Gheorghe Nichita în funcția de consilier personal al actualului șef al CJ Maricel Popa.

 

Iată comunicatul dat publicității de Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL Iași:

„În ciuda afirmațiilor categorice făcute acum două săptămâni de președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa că nu îl va aduce în aceasta instituție pe Gheorghe Nichita, astăzi, fostul primar al Iașului a luat în primire noul birou împreună cu atribuțiile ce îi revin în noua calitate de consilier personal al președintelui și a devenit proaspăt angajat al Consiliului Județean.

 


Published in Politica Locala
Vă redăm răspunsul Ministerului Transportului primit în urma unei întrebari formulate de senatorul USR, Dan Lungu, în ședinta Senatului și înregistrată la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, având ca obiect „Autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș”.

 


Published in Parlament
Consilierii municipali ai PNL Iaşi, considerăm că bugetul propus de Primăria Iași arată că actuala administrație nu are o direcție pentru oraș, nu are un plan, o viziune. „Nu regăsim niciun proiect major de investiţie în acest proiect de buget, iar lipsa indicatorilor de performanță echivalează cu lipsa asumării”, arată Eduard Boz, liderul grupului liberal din Consiliul Local (CL) Iași.

 

„Mai mult, în acest buget vedem cum promisiunle din campanie sunt lăsate de izbeliște. Acest buget nu rezolvă marile probleme cu care se confruntă Iașul: nevoia Iașului de a avea transport public modern, la nivel metropolitan, traficul infernal, problema parcărilor, problema câinilor vagabonzi care sfâșie oamenii, probema clădirilor cu risc seismic, problema infrastructurii sportive din oraș, problema desfșurării actului cultural în condiții normale (Filarmonica și Opera).

Totodată, în acest buget nu sunt prevăzute investiţii pentru implementarea măsurilor privind Planul de calitate al aerului şi Planul de Moblitate Urbană Durabilă.

De aceea, vom condiţia sprijinul pentru aprobarea bugetului dacă actuala conducere a Primăriei va introduce spre finanţare amendamentele pe care le propunem. În forma actuală, bugetul nu reflectă viziunea noastră pentru dezvoltarea Iaşului”, mai spune consilierul PNL într-o adresă înaintată conducerii Primăriei Iași.

 


Published in Administratie Locala
El Norte, un ziar popular din Mexic, şi-a luat la revedere de la cititori printr-o scrisoare publicată în ultimul număr, după ce atacurile asupra jurnaliştilor au început să se înmulţească.

 

El Norte era printre cele cinci ziare locale ale unui oraş de frontieră din Mexic. Alături de El Diario, El Mexicano, El PM şi Hoy, El Norte avea un tiraj de 30.000 de exemplare de luni până joi şi de 35.000 de exemplare de vineri până duminică. Editorul ziarului, Oscar Cantu Murguia, a informat cititorii asupra deciziei printr-o scrisoare intitulată ,,Adios!’’ publicată pe prima pagină a ziarului.


Published in Media
Comitetul investigativ al Federaţiei Ruse a deschis un dosar de terorism în cazul exploziei de la metroul din Sankt Petersburg. Luni după-amiaza, la metroul din Sankt Petersburg, un dispozitiv artizanal a explodat între staţii, provocând moartea a cel puţin zece pasageri.

 

Agenţia Federală rusă pentru Transport Aerian a ordonat impunerea de măsuri suplimentare de securitate pe toate aeroporturile din ţară şi la toate companiile aeriene, după explozia de la metroul din Sankt Petersburg, relatează TASS.

 


Published in Eveniment
Managerul Spitatului de Oftalmologie din Bucureşti este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Medicul Monica Pop are, de astăzi, calitatea de suspect într-un dosar deschis de procurorii DNA. Ancheta este legată de mai multe contracte de închiriere încheiate de unitatea sanitară începând cu anul 2003.

 


Published in Justitie
Organizatorii festivalului Neverwas de la Ezăreni au anunţat astăzi, anularea evenimentului la care trebuiau să ia parte Mando Diao, Alex Clare, My Baby, Wareika Live, Viţa de vie, OCS, Plastic Mermaids, The Kryptonite Sparks, Tourette Roulette, Pinholes, Cubul, The Wax Road, Inner.

 


Published in Social
Pagina 1 din 5

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top