fbpx

Items filtered by date: Miercuri, 17 Mai 2017

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce „picăturile prinţului Rupert” sunt extrem de dure în partea bombată, dar foarte fragile în coadă.

 

În anul 1660, prinţul Rupert al Germaniei a dăruit picături de cristal regelui Carol al II-lea al Angliei, care a fost intrigat de caracteristicile lor neobişnuite şi care, la rândul său, le-a înmânat membrilor Societăţii Regale pentru un studiu ştiinţific. Printre cei care le-au analizat şi descris a fost şi Robert Hooke, cunoscut în istoria fizicii pentru studiile sale asupra elasticităţii.

 


Published in Arta
În aproape 5 ani, peste 300.000 de români au avut telefoanele ascultate, susţine avocatul clujean Radu Chiriţă. Profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, acesta a solicitat tuturor instanţelor din ţară să îi comunice numărul solicitărilor de interceptări telefonice din perioada 2010 -2015.

 


Published in Justitie
Guvernul a alocat suma de 441.000 lei județului Iași pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din februarie și martie.

 


Published in Administratie Locala
Un elev de clasa a XI-a de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil" din Iași a creat o aplicație informatică menită să vină în sprijinul polițiștilor pentru a combate infracționalitatea și care încurajează, totodată, implicarea cetățenilor în viața comunității.

 

Aplicația „Ajută Poliția" a fost lansată miercuri dimineața de David Burcovschi, elev de clasa a XI-a de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, scrie AGERPRES.

 


Published in Educatie
Cătălin Ştefan Ion, cunoscut drept Cheloo de la Paraziţii, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii în dosarul în care este cercetat pentru deținere și trafic de droguri. Pedeapsa propusă de procurori este de doi de închisoare cu suspendare.

 

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis o pedeapdă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru Cheloo. Ei ai acceptat astfel pedeapsa propusă de procurori.

 


Published in Justitie
Situaţie strigătoare la cer într-o comună din Iaşi. În acte, aproape 15% dintre locuitori suferă de o formă de handicap şi primesc bani de la stat pentru asta.

 

Cifra care este de 10 ori mai mare decât în restul judeţului. Teoretic, în acea localitate sunt 44 de persoane cu probleme de vedere şi 300 cu alte forme de handicap.

 


Published in Social
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, conform prevederilor OUG nr. 54/2016 şi a normei privind metodologia de calcul a acestora. Tarifele de referinţă vor scădea să scadă între 3% şi cu până la 17% faţă de tariful de primă maxim. Pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de persoanele cu vârsta între 31 şi 40 de ani, ce deţin un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, preţul este 506 lei.

 

„Noile tarife stabilite au un nivel orientativ şi au la bază datele statistice individuale, datele statistice agregate la nivel de piaţă şi metodologia de calcul", a declarat miercuri prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, informează news.ro.

 


Published in Auto
„CIA este cea mai periculos de incompetentă agenţie de spionaj a lumii. A înarmat terorişti, a distrus democraţii şi a instalat şi întreţinut dictaturi pe cuprinsul globului”, a declarat Assange într-un email, care a fost citat marţi de postul rusesc de televiziune RT.

 

„Există oameni capabili în CIA dar, dacă publicaţiile noastre reprezintă vreun indicator, ei lucrează pentru WikiLeaks”, a adăugat el într-un răspuns batjocoritor la adresa declaraţiilor făcute de purtătoarea de cuvânt a CIA, Heather Fritz Horniak, despre Assange.

 


Published in Panorama
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Panait Șamata, la data faptelor consilier superior în cadrul APIA Tulcea, în prezent director executiv adjunct APIA Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2011-2012, Panait Șamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere 10 înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.

 


Published in Justitie

Un jandarm din judeţul Iaşi a fost trimis în judecată de procurori după ce, în timpul unei misiuni, a împins o femeie care l-a lovit uşor în spate. Victima şi-a rupt mâna, fapt ce i-a determinat pe anchetatori să încadreze fapta la purtare abuzivă, infracţiune pentru care jandarmul îşi poate pierde funcţia. Judecătorii ieşeni au dispus achitarea jandarmului, însă decizia nu este încă definitivă.

 

Jandarmul a fost judecat de Tribunalul Militar Iași după ce, în timpul unei intervenţii într-un cartier de romi, şi-a „permis“ să împingă ruda unei persoane recalcitrante care pusese mâna pe el. Femeia împinsă de jandarm a căzut şi şi-a rupt mâna, scrie „Adevărul”.

 


Published in Justitie
Pagina 1 din 5

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top