fbpx

Items filtered by date: Marti, 02 Mai 2017

Candida auris - ciuperca descoperită în 2009, în urechea unui japonez în vârstă - provoacă spaimă: se extinde cu uşurinţă şi afectează persoanele cele mai vulnerabile, care riscă infecţii grave.

 


Published in Sanatate
Patru bărbați și o femeie au fost arestați marți în mai multe locuri din Franța și arme au fost confiscate de către serviciile antiteroriste, care se tem de o posibilă acțiune violentă, au anunțat surse judiciare și apropiate anchetei, relatează AFP.

 

Arestările au avut loc în special în apropiere de Rouen (nord-vest), la Roanne (centru) și Villeneuve d'Ascq (nord). S-au găsit două pistoale și două mitraliere în cursul perchezițiilor, a declarat o sursă apropiată anchetei.

 


Published in Eveniment
Una dintre firmele la care este acţionar ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, va beneficia de o scutire substanţială de impozit. Decizia, luată de Consiliul local Galaţi, pare a fi cu dedicaţie din moment ce compania e singura din oraş care a beneficiat vreodată de o astfel de facilitate fiscală.

 


Published in Moldova
Clăparul Mihai Coman, vechi membru al trupei Holograf, a încetat din viaţă marţi, anunţul fiind făcut atât pe pagina de Facebook a trupei, cât şi pe cea a liderului acesteia Dan Bittman, informează News.ro.

 


Published in Vedete
În timp ce guvernanţii vorbesc despre creştere economică şi promit măriri peste măriri de salariu, Ministerul Finanţelor a programat pentru luna mai împrumuturi de peste 900 milioane de euro. Aceşti bani nu vor merge în investiţii care să facă economia să duduie şi mai abitir, ci vor fi destinaţi susţinerii cheltuielilor statului, orientate preponderent spre salarii şi asistenţă socială, precum şi refinanţării datoriei publice, relatează România Liberă.

 

Potrivit sursei citate, până acum, Ministerul Finanţelor a contractat credite de aproape 4,7 miliarde de euro, în special de pe piaţa locală. Cel mai mare împrumut a fost realizat pe 10 aprilie, când ministerul a atras de pe piaţa externă 750 milioane de euro, cu scadenţă în 2035.

 


Published in Guvern
În contextul în care liderii PSD și ALDE doresc înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pe tema alegerilor din 2009, deputații social-democrați Florin Iordache și Eugen Nicolicea au depus proiecte de modificare a statutului și regulamentului proprii, în sensul ca ancheta Parlamentului să se desfășoare în paralel cu cea a procurorilor și toate persoanele chemate la audieri să fie obligate să se prezinte.

 

O primă propunere legislativă semnată de foștii miniștrii vizează completarea art. 9 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor în sensul „instituirii unor reguli clare pentru organizarea şi funcţionarea comisiilor de anchetă”. Concret, modificarea ar permite ca o comisie parlamentară să-și deruleze propria anchetă în paralel cu cea a procurorilor.

 


Published in Parlament
Meteorologii de la portalul meteo AccuWeather au emis o atenţionare de fenomene meteo extreme care vor lovi estul Europei şi peninsula Balcanică, în această săptămână. Aceştia estimează că furtuni violente şi chiar tornade vor afecta cel mai mult nord-estul Serbiei, Ungaria şi partea de vest a României, în special judeţul Timiş.

 


Published in Vremea
Procurorii au descoperit cinci refugiaţi sirieni şi un cetăţean sârb, călăuza acestora, chiar când încercau să treacă graniţa dintre România şi Serbia. La audieri, călăuza le-a povestit oamenilor legii cum a fost negociată şi organizată pe internet întreaga operaţiune, de la racolarea călăuzelor, până la planul de a trece granița.

 

Mecanismul a ieşit la iveală după ce poliţiştii de frontieră au prins recent la graniţa cu România cinci refugiaţi sirieni şi călăuza acestora. Erau aproape de Beba Veche când au fost opriţi. Călăuza le-a povestit anchetatorilor cum a fost racolată de un membru al grupării.

 


Published in Justitie
Pământul o ia la vale în satul Pleșa, comuna Berești Meria, din județul Galați. Aceasta este a treia alunecare de teren din județ în ultima perioadă. Totodată, și în județul Vaslui s-au înregistrat deplasări ale terenului, în comuna Ivești. 

 

Potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, spune că alunecarea de teren de la Pleșa se manifesta pe o falie lungă de aproximativ 50 de metri, prăbușindu-se malul de pământ de 50 de metri lățime la o adâncime de 4-7 metri.

 


Published in Moldova
Microsoft a anunţat marţi o nouă versiune a Windows, menită să concureze cu Chrome OS al celor de la Google.

 

Deşi nu există la ora aceasta pe zona de mobile, Microsoft deţine încă peste 90% din piaţa sistemelor de operare pentru PC-uri. Singura ameninţare viitoare poate veni din partea Google, iar pentru a preîntâmpina eventuale surprize neplăcute, Microsoft reacţionează rapid la Chrome OS.

 


Published in IT
Pagina 1 din 4

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2017 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top