Items filtered by date: Marti, 25 Iulie 2017

Furtunile violente din ultima lună au pus la pământ 27.000 de hectare de pădure din judeţul Suceava.

 


Published in Moldova
Olimpicii români au reeditat succesele excepţionale înregistrate în ultimii ani la Olimpiada Internaţională de Fizică, obţinând patru medalii de aur şi o medalie de argint şi la ediţia din 2017.

 

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică aduce României primul loc în Europa. Ţara noastră se claseză astfel între primele 5 ţări din lume.

 


Published in Educatie
Un avion Typhoon al forțelor aeriene britanice, aflat la baza militară Kogălniceanu, a fost trimis să intercepteze avioane rusești care operau în apropierea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

 

Este vorba despre două bombardiere strategice rusești Tu-22 Backfire, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Regale britanice.

 


Published in Social
Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, iar alimentarea cu energie electrică în diferite zone ale municipiului Galaţi a fost întreruptă, marţi seara, în urma unei furtuni puternice, şoferii semnalând probleme în trafic din cauza crengilor căzute pe şosea, relatează News.ro.

 


Published in Moldova
Scopul pedepsei aplicate Elenei Udrea poate fi atins doar prin privarea de libertate, se arată în motivarea sentinței pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul „Gala Bute".

 

Instanța a mai apreciat că gravitatea faptelor comise este sporită de faptul că atât Elena Udrea, cât și alți inculpați din dosar ocupau funcții importante în stat.

 


Published in Justitie
Guvernul renunță la taxa de solidaritate. Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, că poate fi trecută la „discutate și uitate”, el explicând că, deși măsura este prevăzută în programul de guvernare aprobat de Parlament în urmă cu mai puțin de o lună, ar fi avut un efect „puțin” și ar fi provocat un „deranj” mare.

 

Premierul Mihai Tudose a declarat marți că introducerea taxei de solidaritate nu este oportună. „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”, a spus Tudose, prezent la un eveniment la Teatrul Național. Premierul a precizat că, după simulările făcute de Executiv, s-a constatat că efectele introducerii acestei taxe ar fi fost mai mult în planul imaginii.

 


Published in Guvern
Românii au intrat în casa bărbatului pentru a fura, dar au sfârșit prin a-l ucide cu bestialitate, scrie Verona Sera.

 


Published in Panorama
Poliţia şi Protecţia Copilului Vaslui au declanşat o anchetă în cazul unui băiat de zece ani care a ajuns la spital cu numeroase echimoze pe corp după ce a fost bătut de către mama sa cu fierul de călcat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.

 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, ancheta în acest caz a fost începută după ce copilul de zece ani, din localitatea Griviţa, a fost găsit de către un echipaj de poliţie în gara de la Bârlad având numeroase echimoze pe corp. Băiatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a spus cadrelor medicale că a fost bătut de către mama sa cu un fier de călcat.

 


Published in Moldova
Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut a descoperit în urma controlului efectuat asupra unui autoturism, 8.600 ţigarete marca Rothmans, de provenienţă Ucraina, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

 


Published in Moldova
Duminică, 23 iulie 2017, s-a încheiat perioada de înscrieri pentru examenul de admitere la facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași. În total, 2.022 de candidați vor participa la examenul de admitere din 26 iulie 2017, cifră care indică o creștere a numărului de candidați de peste 21%, comparativ cu anul 2016.

 


Published in Educatie
Pagina 1 din 4

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top