fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cele mai scumpe seturi de poker vândute vreodată

Cele mai scumpe seturi de poker vândute vreodată


Pokerul este un joc pentru oameni din toate categoriile sociale. De la simpli muncitori până la oameni de afaceri, acest joc de cărți continuă să fascineze generații întregi și, grație variantei online posibilă odată cu începutul noului mileniu, acum este și mai simplu să te bucuri de o partidă de poker oriunde au o conexiune la internet.

Chiar și în România avem posibilitatea să jucăm poker online legal la operatori internaționali de top, așa cum este 888poker, un gigant al industriei de gambling la care poți juca turnee non stop sau te poți așeza în orice moment la o masă de cash NLH sau Omaha. Dacă la mesele de cash mizele sunt pentru toate buzunarele, diversitatea este cuvântul de bază și în secțiunea de Turnee - ai de ales între turnee de poker NLH sau Omaha MTT, Sit & GO sau Blast, cu buy-in-uri de la freeroll până la sute de dolari și premii pe măsură.

Revenind la seturile pentru poker live, acestea sunt vândute cu echivalentul a 10 euro, dar există și unele foarte scumpe, care s-au vândut chiar și cu milioane de dolari. Pe cele mai scumpe le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Setul de poker Goffrey Parker

Un set de poker exclusivist pe care compania britanică Geoffrey Parker l-a creat la începutul anilor 1960. Este considerat o adevărată capodoperă, motiv pentru care prețul cu care a fost vândut s-a ridicat la 7.5 milioane de dolari. Motivul este unul simplu: piesele sunt placate cu aur alb și diamante, iar servieta setului este alcătuită din piele de aligator. Inclusiv încuietorile și balamalele au o notă exclusivistă, fiind realizate din aur alb decorat cu diamante. Jetoanele sunt realizate din aur alb de 18 karate, iar în total pentru acest set s-au folosit 22.364 de pietre prețioase. În plus, a fost o muncă de migală, ceea ce a dus la acest preț colosal.

Setul Meteorite Poker

Nu este la fel de exclusivist precum cel realizat de britanicii de la Geoffrey Parker, însă a avut și el un preț respectabil, fiind vândut cu 150 de mii de dolari. Bijutierul suedez Stahl l-a creat și are și el câteva note inedite. Setul conține 120 de jetoane, un set complet de cărți și cinci zaruri din fildeș. Iar totul este presărat cu aur alb de 18 karate. În plus, piesele au fost decorate și cu diamante, rubine și safire. E genul de set pe care jucătorii high stakes îl vor aprecia în orice locație.

Vintage Cartier

Cartier este o casă de bijuterii cunoscută la nivel mondial și a realizat un set exclusivist care s-a bucurat de vânzări destul de bune, deși prețul a fost de 30 de mii de dolari. Desigur, acesta este dedicat oamenilor cu bani, pentru care această sumă nu este o problemă. Setul are o notă vintage, aducând aminte de vremurile de început ale pokerului. Nu are la fel de multe piese prețioase precum seturile amintite mai sus, dar mulți îl consideră o piesă de colecție.

Cartier Bold Poker

Cei de la Cartier au realizat și un set de poker ceva mai ieftin decât Vintage Cartier. Acesta se numește Cartier Bold Poker, iar prețul său este de 10.100 de dolari. Setul este în culorile roșu și negru ce pot fi observate atât pe zaruri cât și pe servietă. Cei de la Cartier și-au pus amprenta pe set cu un logo mare al companiei, în timp ce piesele sunt placate cu aur.

Asprey Luxurious Poker Set

Compania Asprey își făcuse un obicei din a crea seturi exclusiviste pentru diverse jocuri populare, așa cum s-a întâmplat și cu Scrabble. Un set de Scrabble costă 15 mii de dolari, unul de table 6 mii de dolari, iar cele de șah aveau prețul de 7.750 de dolari. În schimb, setul de poker avea un preț de 9.950 de dolari și conținea 2 pachete de cărți de joc, 500 de jetoane și o servietă ce se remarca prin pielea foarte fină. Jetoanele erau ceramice, dar anumite piese erau placate cu paladiu.

Set de poker dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial

Spre deosebire de celelalte seturi care intră mai degrabă în categoria de bijuterii având în vedere materialele din care sunt realizate sau cu care sunt placate, acest set a avut un preț considerabil, de 2.000 de dolari, prin prisma istoriei sale. A fost realizat în Germania înaintea celui De-Al Doilea Război Mondial și servieta este alcătuită din lemn. Numele cumpărătorului nu a fost făcut public.

Set de poker STDUPONT 007

Este unul dintre cele mai cunoscute seturi de poker și mulți pasionați și-au dorit să îl aibă în colecția lor. Ce îl face atât de cunoscut este prezența în filmul Casino Royale (2006), în partida pe care agentul 007 a avut-o cu șeful teroriștilor, Le Chiffre. Este considerată una dintre cele mai cunoscute scene de poker din filme, iar setul creat de compania STDUPONT a devenit și el faimos. Prețul este însă destul de piperat, de 1.950 de dolari, dar sunt destui oameni dispuși să îl plătească.

Setul Paulson World Tophat

Are un preț de 1.500 de dolari și este adesea întâlnit în cazinouri de lux, în special în cele din Las Vegas, care pun mare preț pe serviciile oferite clienților. Setul are nu mai puțin de 1.000 de jetoane și are o carcasă din aluminiu. Cei de la Paulson se laudă cu rezistența setului, despre care spun că poate fi folosit decenii în șir, iar piesele pot fi curățate cu apă și săpun.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: