fbpx
 
Twitter Twitter

Atac armat cu un kalașnikov la cel mai mare post de televiziune din Albania. O persoană a fost ucisă


Un agent de securitate a fost ucis în noaptea de duminică spre luni într-un atac cu armă automată asupra celui mai mare post de televiziune privat din Albania, Top Channel, care a denunţat un „act terorist", a anunţat poliţia.

Au fost trase focuri de armă cu un kalaşnikov dintr-o maşină de teren care a trecut prin faţa imobilului televiziunii la Tirana, omorându-l pe acest bărbat de 60 de ani, care se afla într-o cabină din curtea imobilului, scrie Agerpres.

„Persoane care nu au fost încă identificate au tras rafale cu arme automate în direcţia imobilului Top Channel", a precizat poliţia într-un comunicat.

O maşină care a fost probabil folosită de atacatori a fost găsită calcinată la circa 40 de kilometri vest de Tirana. A fost de asemenea găsit un kalaşnikov, conform unei surse poliţieneşti.

De asemenea, anchetatorii au descoperit la faţa locului cel puţin 25 de carcase de calibrul 7,62 mm, a precizat sursa citată.

Poliţia nu s-a exprimat în legătură cu posibilul mobil al atacatorilor.

Postul a denunţat un „act terorist fără precedent (...) comis cu singurul scop de a distruge şi de a ataca misiunea unor media libere şi libertatea de expresie".

„Crima (...) cere un răspuns imediat, responsabil şi sever din partea poliţiei şi a instituţiilor judiciare", conform unui comunicat al Top Channel.

Premierul Edi Rama a denunţat o „agresiune criminală" şi şi-a exprimat „solidaritatea" cu echipele postului. Atacul a fost condamnat de toate partidele politice.

Atacuri de acest gen asupra media şi jurnaliştilor sunt foarte rare în această ţară din Balcani.

Centrul European pentru Libertatea Presei şi a Media (ECPMF) le-a cerut autorităţilor să desfăşoară o „anchetă independentă şi profesionistă".

Ambasada SUA din Albania le-a cerut forţelor de ordine să desfăşoare o anchetă minuţioasă care să permită aducerea în justiţie a autorilor.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30