fbpx
 
Teroriștii Hamas anunță uciderea a patru dintre comandanții săi

Teroriștii Hamas anunță uciderea a patru dintre comandanții săi


Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, au anunţat duminică uciderea a patru dintre comandanţii săi militari în Fâşia Gaza, între care comandantul Brigăzii de Nord din Gaza, Ahmad Al Ghandour, relatează Reurers şi AFP.

„Al Ghandour (Abu Anas) este membru al Consiliului militar (al Hamas) şi comandantul Brigăzii de Nord", au anunţat Brigăzile Al-Qassam într-un comunicat publicat pe canalul lor Telegram.
Aripa armată a mişcării Hamas a anunţat că cei patru comandanţi au fost ucişi în cursul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. Printre aceştia se numără şi Ayman Siam, prezentat ca fiind şeful unităţilor de lansare de rachete.
Comandantul Brigăzii de Nord din Gaza, Ahmad Al Ghandour, este considerat "terorist" de către autorităţile americane din 2017, mai ales din cauza rolului său în atacul împotriva armatei israeliene din 2006 de la punctul de trecere Kerem Shalom, între Israel şi Fâşia Gaza, în sudul teritoriului palestinian.
Vizat de mult timp de armata israeliană, el şi-a pierdut doi dintre copiii săi în lovituri aeriene înainte de ofensiva actuală.
Hamas anunţă rareori decesele în rândul membrilor săi. La mijlocul lunii octombrie însă, mişcarea islamistă a anunţat moartea lui Aymane Nofal, un comandant al Brigăzilor Al-Qassam, într-o lovitură aeriană a armatei israeliene asupra taberei de refugiaţi Bureij (centru).
Armata israeliană a confirmat această informaţie, adăugând că Nofal "a condus numeroase atacuri împotriva Israelului", "a supravegheat producţia de arme" şi "a luat parte la organizarea răpirii lui Gilad Shalit", un soldat israelian capturat în 2006 şi eliberat în 2011.
Săptămâna trecută, un important oficial militar israelian a anunţat moartea a "peste 50" de comandanţi Hamas de la începutul războiului. Cifra nu a putut fi verificată de AFP din surse independente.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30