fbpx
 
Colaj foto: IDF Colaj foto: IDF

Patru câini militari care și-au pierdut viața în misiune în Fâșia Gaza. Au murit „în timp ce îi protejau pe soldați cu trupurile lor”


Forțele israeliene au pierdut patru câini special antrenați pentru misiuni în teatrele de luptă, care participă alături de soldați la găsirea de arme, muniții și explozibili, dar și la localizarea teroriștilor sau a ostaticilor. Patrupedele vor avea parte de o ceremonie de înmormântare la unitatea militară din care făceau parte.

Câinii fac parte din Brigada Al-Harom și au participat la misiuni în Fâșia Gaza, alături de forțele de infanterie, blindate și de geniu, încă de la începutul luptelor, potrivit unui comunicat al armatei israeliene.

Patrupedele special antrenate ajută la găsirea teroriștilor, a explozibililor și a armelor ascunse, dar și la localizarea persoanelor dispărute. În timpul luptelor, soldații israelieni au descoperit zeci de explozibili și depozite de muniții cu ajutorul câinilor.

De exemplu, câinii au localizat explozibili într-o cameră a spitalului din Rantisi, iar în altă misiune au descoperit un butoi de explozibil care era atașat la o armă, cu scopul de a provoca o explozie și a omorî soldații israelieni care urmau să ajungă în zonă.

Din păcate, în timpul acestor misiuni, forțele israeliene au pierdut patru câini „în timp ce îi protejau pe soldați cu trupurile lor”, mai precizează comunicatul IDF, care adaugă că animalele vor avea parte de o ceremonie de înmormântare în cadrul unității din care făceau parte.

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30