fbpx
 
The last Gathering la Moldomobila Iași

The last Gathering la Moldomobila Iași


Sâmbătă, 11 mai 2024, începând cu ora 13:00, la sediul fostei fabrici Moldomobila din Iași se va desfășura evenimentul „The last Gathering”.

Un tribut adus istoriei bogate a fabricii Moldomobila și inițiativelor artistice din zonă, evenimentul va consta într-o serie de tururi ghidate ale fabricii realizate de Iasi.Travel, o expoziție cu istoria locului, precum și o prezentare a artistului Matei Bejenaru. În program este inclusă și o dezbatere despre memoria locului și patrimoniul industrial, moderată de jurnalistul Pavel Lucescu, la care vor lua parte mai mulți invitați: Marius Chelcu (istoric), Matei Bejenaru (artist), Alexandru Paicu (maker și fondator Hubrica), Otilia Chitic (designer și fondatoare Hubrica), Alexandrina Dinga (președinte Asociația Civica), Violeta Cincu (jurnalistă), Bogdan Curelariu (arhitect și fondator Hubrica) și Harcea Pacea (artist și fondator Hubrica).

Pe scenă vor concerta Trupă și Suflet, Skaieții, iar Cel Visător, Scuffle, Dubescu, Donisan, Kaze și Darius vor antrena publicul printr-o serie de DJ sets.

Zona industrială va fi pusă în valoare prin instalații new media și videomapping, iar cei curioși sunt invitați să participe la workshop-uri și demonstrații de jonglerii.

„Moldomobila a fost cea mai importantă fabrică de mobilă din Iași din timpul socialismului. După închiderea acesteia, a însemnat Hubrica, cel mai important hub creativ din zonă, unde mai mulți artiști și vizionari au lucrat la produsele proprii și au dăruit comunității zeci de evenimente vibrante.

Trebuia să marcăm trecerea către o nouă transformare. De aceea, am decis să organizăm un eveniment de la revedere, care să ne adune într-o atmosferă caldă și prietenească, în spiritul evenimentelor din seria The Gathering, care a adunat sute de artiști în acest loc simbol. Sperăm să ne întâlnim cât mai mulți acolo, din toate generațiile, să ne bucurăm unii de alții, să extragem lecții din trecut și să identificăm soluții pentru viitor”, au declarat organizatorii, reprezentanții Asociației Artipic.

The last Gathering este organizat de Asociația Artipic și este susținut de Kaufland România. Intrarea la eveniment este gratuită.

Programul complet este publicat pe pagina de Facebook și site-ul Asociației Artipic.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31